bilder från lördagens roligheter


lunch, kyckling och grönsaker i pita samt tortilla (typ spansk omelett)


den sena lunchen..


Från kvällens roligheter


I had a great night! :)


trötter

Jag är riktigt trött idag. Hade en väldigt trevlig och rolig kväll eller snarare natt och tidig morgon. Är ju inte riktigt samma tider här som i Sverige. Blev inte jättemycket sömn eftersom barn gillar att leka och en del att spela fotboll inomhus ;) Men jag fick några timmars sömn och jag klandrar de inte, för det är klart de ska få leka!
Jag har inte gjort mycket mer än bytt sängkläder idag, dåligt men man kan väl ha en slappdag någon gång kanske..
Just nu väntar jag på en liten dejt som inte verkar dyka upp här vid datorn, hoppas men vi får väl se..
Vet ni, det blir inga bilder nu heller..

-

Idag har jag ätit min senaste lunch någonsin, klockan 16.30, lunch. Men vet ni det funkade och god var den också, jag har lite bilder men det får ni någon annan gång för jag hinner inte med det just nu.
Blev lite tråkigt humör innan på grund av dålig kommunikation, men mamman är så snäll så det löste sig. Även om lösningen är att jag jobbar på min lediga dag. Men jag kan i alla fall hänga med tjejerna ut ikväll vilket ska bli KUL! =)

Annars har det varit en ganska mysig dag med barnen. Väldigt glada och livfulla idag =) Vädret däremot är nog det sämsta under tiden jag har varit här. Jag menar det har regnat innan men inte som idag det vräker verkligen ner.. Lite tråkigt eftersom det blir utgång ikväll/natt, men å andra sidan är vi ju inomhus det mesta :)

Duscha och fixa lite, måste göra något att äta också innan jag ska gå iväg till Susie :) Sen ska vi se vad Gijons nattliv har att erbjuda, är ju första utgången för min del här nere :)

godis


Just nu sitter jag här i min sköna fotölj efter en dusch och har en liten med godis, mörk chocolate och lite gelesaker och kollar på handboll. Det är Spanien och Danmark men matchen är snart slut. Tyvärr jobbade jag under Sveriges match, men kanske inte missade så mycket vad vet jag.. Jag tycker i alla fall att det är kul att se lite sport ibland, främst om Sverige är med såklart.
Jag gillade middagen ikväll, fick någon typ av wok tror jag. Med det mesta i supergott :)
Vad har hänt idag?
Inte mycket mer än vanligt, morgonsysslor, spanskalektion, pysslade med lite kort och skrev lite brev som ska skickas i helgen, (alla har ju faktiskt inte internet), lunch med dottern, lite extra och passa sonen när pappan körde dottern till skolan igen eftersom mamman skulle ut och äta. Inget jobbigt alls eftersom han sov.. ledig eftermiddag en liten promenad men gick nästan inte att vara ute man blev dyngsur verkligen. Så ingen timmespromenad idag inte :( Köpte lite godis. När jag skulle hämta dottern regnade det ännu mer :( paraply och regnkläder, borde nog köpa mig ett par stövlar eller något så mkt som det regnar här.. Mellanmål och lite mys med dottern. Sen har jag nästan bara varit med sonen hela kvällen, han har verkligen accepterat mig och kommer gärna och hämtar mig på mitt rum och vill leka och dansa ;) vilket känns oerhört bra, eftersom han då är en aning reserverad.
Anledningen till att jag inte var med dottern var för att hon fixade kort med sin mamma till sin födelsedag, inbjudningskort alltså.. Hon fyller år nästa fredag :)

Hade verkligen en trevlig kväll igår =) mat hemma hos Bella och sedan häng på en bar. Där killen som jobbade måste trott att vi var hungriga för vi fick in en hel del att äta..
- nötter och såna där små kex
- två bunkar popcorn
- oliver
- påse popcorn
Vi var ju fem stycken men så mycket ville vi väl inte ha heller! Nej vi åt inte upp allt det där.. Tjejerna drog vidare ut till klubbarna men jag hoppade det på grund av tidigt jobb idag och följer med imorgon istället! :)

Nu ska jag nog njuta? av mitt godis till en film eller något på play..

Besito

yorkshireterrier

Det finns väldigt mycket hundar här, nästan varje familj har en hund. Den jag bor i har ingen hund..
När man är ute möter man alla sorters hundar, stora, små, långhåriga, korthåriga, tjocka, smala, valpar och gamla det finns det mesta liksom. Kan tänka mig att alla raser finns representerade.
Om jag skulle utse den mest populära hunden här måste det nog vara yorkshireterrier.
Idag när jag var ute på min dagliga motionsrunda mötte jag just en hund av det slaget, men den såg lite annorlunda ut.
Idag sken solen och ja det är väl klart att hundar också måste skydda sina ögonen så på med solglasen ;) Eller?
Det var ett par rosa dessutom, såna som var populära i början av 2000-talet. Minns att jag själv ägde ett par och tyckte att jag var väldigt cool när jag hade dem på mig.. Men till hundar? Jag visste inte att hundar använde glasögon i alla fall! Kunde inte låta bli att le när jag såg hunden för det såg allt lite roligt ut.

Igår när jag gick utmed stranden blev jag riktigt förvånad. Igår var det kallt, grått och runt 6°. I alla fall ser jag ett tiotal äldre män en del i vattnet och en del hade redan badat klart.. Okej om man kanske vågar sig i när det är sol och varmare, typ som nu när det ändå är 14° i luften och solen skiner. Fast jag vet inte, det kanske var varmt och skönt i vattnet eller så, ja..

Annars har förmiddagen varit ganska slapp då det regnade och jag inte kände för att gå ut. Utan åt en sen frukost efter morgonsysslorna, tittade lite program, vek tvätt..

Ikväll ska jag iväg till Bella och vi är fyra tjejer som ska göra lite mat tillsammans =)

stängt!

Gillar inte såna dagar när man vaknar och önskar att man var kvar i drömmarnas värld, vill ju bara få somna om och drömma vidare och få veta mer liksom;) Men det går icke utan upp och ta hand om de små barnen :)
När jag sedan blev ledig var jag faktiskt ganska duktig och effektiv. Jag tvättade tre maskiner tvätt, ja alltså jag kanske inte var helt miljövänlig nu då eftersom ingen av omgångarna var fulla, men det fick bli så, förlåt världen! Gick en promenad, skönt, kollade Sofias änglar. Måste säga att det var ett väldigt gripande program och så himla bra att dessa familjer kan få något extra! Ja sen hann jag med lunch, pasta och champinjonsås mums. Så hämtades dottern, vi blev inte inlåsta idag! Men en sak som gör mig lite upprörd och fundersam är att varför kan inte dottern vara snäll och gullig, göra som jag säger när det är andra föräldrar i närheten? Fick även höra lite tråkiga saker från henne, men det är väl bara att sätta upp skölden, för när vi väl kommer hem så är det kramar och skratt som gäller! Och jag vet att hon tycker om mig, oftast ;)

När pappan sedan kom hem bytte jag om lite snabbt och gick sedan för att möta Mika =) Det var därför som jag åt lunch innan jag hämtade dottern i skolan.. Mika skulle nämligen hjälpa mig att köpa skolböckerna. Blev något försenad till vår träff, på grund av en sen pappa, men som tur var väntade hon! Så gick vi, Mika är svensk så vi pratade så klart svenska, shit det känns redan lite konstigt..
Kommer till affären i alla fall och just det, vi är i Spanien! Här stänger de flesta affärer mellan 14-16.30. Jaha men vad bra då! Eller nej nu fick jag ju inte mina böcker, men jag tror jag får fixa det imon på förmiddagen! Då är det öppet.
Så vi bestämde oss för att ta en kaffe och prata lite på något litet ställe. allt var grönt där inne, väggar möbler och det var inte fin grön, sådär tråkig. Mika, en väldigt trevlig och snäll tjej =) Skönt att det finns fler i samma situation som jag själv, så att man kan byta lite knep och knåp med varann.

Ska ju kolla spansk tv enligt läraren så kan ju passa på lite nu då när jag har en stund kvar på min ledighet.

Besitos

inlåsta?

Skulle tvättat idag, men eftersom städerskan kommer tisdagar så kändes det inte som en bra idé då jag mest skulle stört och så. Jag tvättar imorgon istället! Så då bestämde jag mig för en promenad, hade ju ca två timmar på mig och tänkte att jag skulle hitta lite nya rundor så ut för att utforska lite då. Jag gick åt andra hållet mot vad jag brukar, jag brukar ju gå vid stranden ;) gick ut med floden och en bra bit bort, dock hann klockan bli så mycket så jag hann inte utforska det ordentligt utan var tvungen att vända. En dag med mer tid ska jag kolla om man kan komma runt och tillbaka om man fortsätter en bit till på den leden och i så fall vart? :) Lite bilder från prommenixen kommer här! ;)


floden som mynnar ut i havet


spegelbild i floden


det var mössa på eftersom jag dragit på mig en tråkig förkylning och inte vill bli sämre. Ja solen sken, men det blåste och det var inte många plusgrader idag.. Jag vill bli frisk från snuvan och det onda i halsen så fort som möjligt så jag kan fortsätta träna!

När jag hämtade dottern i skolan var hon som vanligt inte så villig på att gå hem direkt så jag sa att det var okej om vi lekte några minuter, vilket vi brukar. Men tydligen lyckades vi bli något senare för när vi går till porten för att gå ut och hemåt är den LÅST!? Alltså klockan var ju inte mycket.. Det blev lite panik, mest hos henne tror jag, jag blev nog mest sur för att hon aldrig lyssnar.. Eftersom min spanska är lite sämre än hennes sa jag att du måste fråga någon som kan hjälpa oss! Tjejen var helt stum och visste varken ut eller in. Så det blev jag i alla fall, som tur var fanns det en vuxen ute :) tack för det och hon sa att det fanns en till väg ut och ja det visste ju min lilla flicka, (varför sa du inte det då? :P )  så vi går och jag ber henne visa, men helt plötsligt vet hon inte i alla fall så kvinnan kommer och visar oss in i en byggnad.
Okej tänkte jag men nu hittar hon väl? Nej hon har ingen aning och det syns inte en enda människa i byggnaden.. Jag chansar och efter några korridorer frågar vi en kvinna om det är rätt utgång och till slut är vi ute och det äventyret över!! Nu hoppas jag att hon kan lyssna nästa gång och komma ihåg vad som hände, även om det är knappast troligt..

Annars har dagen flutit på bra och har varit själv med sonen under kvällen då han vaknar och ska äta mellanmål, eftersom han inte är van vid att jag skulle vara där när han vaknade och ingen annan blev det en del tårar men det gick över och vi hade kul tillsammans innan resten av familjen kom hem. :)


nivåskillnader

Så var ännu en måndag snart över.. Måndagen är min "värsta" morgon, (kanske har sagt det innan) den tidigaste om mest stressiga för min del. Men det gick bra och idag var det lättare att få upp tjejen! :) Hon var dessutom mer villig att hjälpa till då det gällde att klä på sig osv.
På måndagar är det ju också lektion, vilket är kul :)
Dagen har flytit på, gjort mina uppgifter, varit ute och gått och inte så mycket mer..
Har sånt sjukt sockersug hela tiden =( jag tror att det beror på den dåliga frukosten, men jag vet inte.. Inte kul iaf men det ska man väl klara av!!


Under helgen var det ganska stora skillnader på stranden, fotade ena dagen för det var så sjukt mkt vatten att man inte ens kunde gå på stranden för att nästa dag nästan inte vara något vatten alls..


mucho agua en la playa


inte så mkt vatten, första bilden är från samma del av stranden som de övre bilder. De andra två är tagna en bit längre bort, vid "min" träningstrappa.
Nu vet jag att jag inta ska bada där borta i somma i alla fall, inte med de klipporna under vattenytan..

kväll med vänner



och jag vet bilden är suddig men det får duga vettni!! ;)



Träffade upp lite vänner för att ta en kaffe och lite snack. Mycket trevligt och roligt! :) När vi suttit en stund var det dags för något annat så vi spelade en omgång dart, jag vann inte men jag kom inte sist heller ;) killarna i soffan bredvid fick se upp ibland då det blev en viss persons tur, vilket både de och vi hade väldigt roligt åt! Dock var det inte bara hon utan alla lyckades få pilarna att flyga åt alla håll, var ganska svårt att få dem rätt haha!

Vid lunch idag gick vi (familjen, jag och en syster) till en restaurang med asiatisk mat, mycket gott :) Detta gjorde vi för att mamman fyller år idag, så grattis till henne! Det hände dock något mindre kul, jag satt brevid systern som var en aning klantig och hon lyckades välta hennes ölglas på mitt vattenglas så jag fick allt vatten i knät, mindre mysigt men det är ju sånt som händer.. Var i alla fall en trevlig middag.

ledig

Det är sämsta vädret idag bara för att jag är ledig och ville ut! :( Är för mätt efter frukosten, trots att jag knappt ätit någon och har gått och blivit förkyld. Inget kul alltså.. Så vad gör man, sitter och chattar med familj, svarar mail, bloggar, kollar tv. Men jag ska ut idag i alla fall! ;) Kläder och skor torkar ju!
Idag är det mammans födelsedag, vet inte hur det kommer firas men det ska bli tårta så mycket vet jag.. Uppdaterar om det senare dårå!

babysitting..

Var bjuden på lite födelsedagsfirande ikväll, vilket jag såg fram emot :) Men kan tyävrr inte åka för fick igår kväll reda på att det är babysitting som gäller ikväll.. Mamman och pappan ska ut och äta då hon fyller år imon. Så det blir lite jobb ikväll!
Som i förmiddags, utklädning och efter det parken, det var vad vi roade oss med idag jag och barnen!
Under min lediga tid har jag svarat på massa mail, tränat och kollat på lite framtidsmöjligheter..
Ska även göra min spanskaläxa nu eller om ett tag, vilket är att kolla ett tvprogram, får se om det finns ngt sevärt. Börjar bli lite hungrig också så lite mellis får det nog bli också :)

viernes

Den här dagen har gått fort! Det känns som om man hinner med så mycket på en dag här nere.. Dessutom har jag varit ganska duktig idag och uträttat lite viktiga saker samtidigt som jag varit lite mindre duktig eftersom den slank ner en chokladbit nyss :P

Jag har varit på lektion, fick i läxa att titta på tv under helgen för att sedan berätta vad det var och vad vi förstod..  Efter den gick Tanja och jag till en fotoaffär för att ta ett passkort, blev rätt nöjd men gillar inte att ta såna kort alltså :P Så med kortet, min adress på ett papper och passet gick vi till biblioteket eftersom jag skulle fixa mig ett Gijonkort, som gör att man tex kan åka buss mkt billigare, låna böcker,dvd.. på bibblan, låna cyklar mm mm och med den spanskan vi kan och den lilla engelska de kunde gick allt bra och jag får hämta mitt kort om cirkus 15 dagar!
På väg hem fick jag sjukt chokladsug så köpte en och vet ni vad innehållsförteckning på svenska ;) var ju tvungen att kolla så att den inte innehöll några nötter, för det är inge bra för mej de. Sen var klockan rätt mycket när jag kommer hem så bäddar sängarna och sen är det i princip dags att gå igen..
Efter lunch gick jag en långpromenad, i kylan och blåsten. Pappan sa innan jag gick ut -esta muy frio! Jaja men jag har ju mkt kläder och dessutom halsduk så jag ska nog klara mig ;) Det är ju skönt med luft och motion behövs! Gick upp till monumenten och troddde jag skulle blåsa bort när jag stod där uppe..
Nästan fixat en mobil också.. Ska få låna en av familjens gamla, den är dock låst till vad det nu heter och jag, lite för snabb och klantig köpte kort innan jag visste, fel såklart. men antingen ska den låsas upp eller får vi väl byta det kortet jag köpte om man nu kan det men det löses!
Fick schema idag också efter önskan av mig, känns lättare än att hålla på och fråga hela tiden! Även ett kontrakt eftersom det känns mer säkert med ett sådant!
Uh nu börjar jag bli trött.. Men lite bilder ska ni väl få också ;)


kortet till kortet


utsikt mot staden på väg upp..


på väg upp.. uppe! =)


tyckte att det var vackra färger :)


& avslutningsvis en liten bild på himlen

Buenas Noches amigos :)




löpning i motvind och så mycket bättre i öronen

Efter "morgonpasset" fick jag lite extra ledigt idag då mamman hämtar dottern så börjar inte förrän ca 16.30 igen. Vilket jag passade på att utnnytja väl, har haft en skypedejt på ca en timme kul!! =) Tvättat kläder, vilket var behövligt har ju inte så mkt med mig liksom.. men det gick bra iaf :) Tog sen på mig träningskläder för att röra lite på mig, sprang först ett varv i parken och sen bort till "min" trappa vid stranden, och när jag kom ut på strandpromenaden blåste det som bara den, det var sjukt jobbigt det kändes som om man liksom inte kom någonstans, men det var gutt! Så Mycket Bättre I Öronen är alltså musiken från programmet som jag lyssnade på under tiden jag sprang ;)
Gick hem igen körde lite styrka och tog en dusch.
Har även ätit lunch, bestående av couscous och kyckling och tomat och bröd och en banan efter det :)
Nu ska jag kolla sveriges mästerkock eller vad det heter sen ska jag ut och fixa en grej innan det är dags för jobb igen då :)

dagen i bilder..


Ute på långpromenad med början vid floden och en promenad som blev längre än planerat eftersom jag på tillbaka vägen bestämde mig för att gå genom centrum (ville fönstershoppa lite;)) och blev lite vilsen, det finns ingen som helst logik i hur gatorna går här i Gijon. Så gick väl lite fel och då lite längre men vad gör väl det, mer frisk luft och motion är ju bra! =)

Gick förbi den stora arenan, där det spelas fotboll, laget ligger i division 2 och hejas på av hela staden typ! Gijon Sporting tror jag det heter.. Gick även genom parken som fortfarande är rätt tråkig..

Gick även en bit på strandpromenaden och får syn på att de spelar fotboll. Jag kände suget och tänkte fråga om jag fick vara med! ;) Eller inte kanske men fatta kul det hade vart att spela fotboll :) Det var massa äldre män/gubbar som spelade och hade skoj..

Dagen gick och utförde mina sysslor, käkade lunch, råkade visst somna en stund under eftermiddagen, hämtade dottern, fixade mellanmål och slutligen tog vi en tur till lekparken här utanför :) hon, jag och sonen såklart! Det går verkligen bra med dom nu, dottern provar mig gärna hela tiden, men sonen är glad när han är med mig vilket känns bra! Kallt ute så blev kanske en timmas lek innan vi gick hem för att ta ett bad och äta middag. Idag bjöds det på fisk, tomat i ngn vinäger och bröd, gott! =)

frukost

Jag kan erkänna att frukosten här är inte min favorit!
Man äter socker till frukost.. muffins, kakor, kex, kalaspuffar, chokladflingor, choklad...
Jag försöker ändå göra det bästa, min frukost idag blev en muffin, äpple, klementin och en kopp te. Muffinsen är det som är minst sött.
Jag kan erkänna en sak till jag älskar kakor, bakverk, men jag älskar inte att äta det till frukost!

Oj, detta lät lite väl negativt. Jag gillar verkligen att vara här så ni vet! =)
Om man börjar dagen med sötsaker är suget efter mer hos en hela dagen, det gillas inte!

Nu ska jag bädda lite sängar och sen ut på en långpromenad! :)

Love the way you lie

<3

Vid 17-18 om dagarna börjas det spelas piano här i huset, tror att det är lägenheten ovanför som spelar lite för oss som lyssnar. Love the way you lie, Hallelujah, några klassiska stycken som jag inte har en aning om vad de heter mm är vad som spelas..

Och nej, för er som undrar jag var inte ute och sprang i eftermiddags, ville väl men usch hade ju inte vart torr än isf ;)
Har målat flaggor, spelat orkester och tävlat i ordlek ikväll. Förlorade dock tävlingen mot dottern. Leken gick ut på att komma på så många ord som möjligt på i detta fall bokstaven N. Jag kom på tio och hon elva och det skulle vara rättstavat på spanska :) + att det gick på tid. Kul träning både för mig och henne ju.. Eftersom hon vill lära sig skriva och stava, får ta och hitta på någon lek med engelska också, hmm.. Får låta fantasin flöda någon dag så får vi se vad som kommer upp!

regn

Regnet öser ner idag, vilket är tråkigt eftersom jag hade massa energi :) den försvann typ när jag såg vädret. Får se om jag i alla fall tar och springer en sväng i eftermiddag..
Ut måste jag ju i alla fall eftersom jag ska hämta dottern och jag hoppas att jag hittar henne sen, nämligen så är de alltid ute på skolgården när man ska hämta dem, men om det regnar så är de inne. Det har aldrig regnat när jag ska hämtat henne så har ju inte sett vart detta är :P

Något lite kul när man ska hämta barnen vid skolan. Man kommer dit och får vänta utanför portarna. Det roliga är att föräldrarna har typ bestämda platser, människan är bra rolig ibland. Man ser hur det är uppdelat och att de alltid står på ungefär samma ställe. När portarna sedan öppnas så rusar i stort sett alla in..
Det är annorlunda mot när man ska hämta barnen i svenska skolan. Kul att se skillnader och hur det går till i andra länder!

redan van?



Är precis hemkommen från en av lekparkerna här omkring. Det har varit okej väder idag, men inte mycket sol och jag hade på mig lagom mycket kläder om man tänker på temperaturen som var 12°. Men det som jag förundras över är att jag frös.. Kan man vänja sig vid ett klimat så fort? jag menar 12° är ju inte kallt.. Eller kanske jag bara var frusen idag helt enkelt.

Efter massa lek och stoj och tråkigt regn på hemvägen är vi nu hemma i alla fall och barnen ligger i badet, pappan har tagit över.
Tror att det väntas någon slags sallad till middag, mums är hungrig men får hålla mig ett tag till ;)

(de kanske konstiga bilderna, är för att man ju inte kan lägga upp bilder på barn hur som helst, men jag ville iaf ha lite bilder, tycker själv det är roligare att läsa bloggar isf.. :P och ni ser ju lite av parken iaf ;) )

dagen

Dags för ny vecka igen alltså.. Måndagen är min tidigaste dag, men det gick bra iaf :) Var dock lite svårt att få upp dottern idag då hon hellre ville sova, så blev lite stressigt innan vi kunde gå till skolan, men vi hann =)
Spanskalektion efter det, gick också bra och jag gillar det :) Känns som om det hjälper en att fortare komma in i spanskan för att kunna prata mer. Vilket ju är bra och så slipper dottern bli frustrerad för att jag svarar på fel saker eller inte hänger med på vad hon pratar om..
Lite ledig tid och då passade jag på att dricka lite te och prata med mammi :) hann även med en promenad, bra ju!
Så hämtades dottern och vi tog sällskap med hennes vän och mamma på vägen, så dags att utöva spanska igen, men det går knackligt men okej.
Fixa dottern lunch och sen lunch till mig själv och efter det ledig tid.. Då jag inte gjort så mycket idag, läst, kollat play, fixat lite i gadden, behöver tvätta lite snart :P
Om lite mindre än en timma är det dags för hämtning igen..
Kram

middag

Träffat, några fler nya tjejer idag, satt och pratade på ett trevligt cafe och sen gick vi strandvägen hem, de skulle ändå förbi mitt place så =) Det var ytterligare en tysk och sen en svensk tjej!
Ska snart ut och äta lite med dem, tror det blir pizza men vi får se =)
Sen är det jobb tidigt imon, hua och efter det lite skola :)

min hellediga dag..

Sov ut ordentligt idag och åt en liten frukost för att sedan vänta på Ellenpellen..
Hade skypedejt och vi pratade länge, trots att det inte gick så bra hela tiden :P

en liten bild på snygginen herself


Efter avslutat samtal, gav jag mig ut på en löprunda, det var dags nu igen kände jag och vädret inbjöd till det. Så jag sprang till "min" trappa gjorde lite övningar, sprang och sedan gick jag en halvtimme efter det, gjorde även lite magövningar hemma sen, love it =)


strandpromenaden och stället där jag stannade för att köra benstyrka =)

Efter att jag druckit massa vatten, samt tagit en dusch och fräschat te me lite så kom familjen hem och då blev det lunch. En jättegod ost,skink,spenatpaj, sallad och bröd och glass till efterrätt jag är lagom mätt just nu hua.. så då håller man väl sig ett bra tag för hoppningsvis. En ny kille vid köksbordet, pinsamt men jag minns inte hans namn.. verkar vara en släktning på något vis. Han tyckte om att samtala så det var ju bara att försöka fatta vad han sa och sen svara och hoppas att det blev rätt :P Behövdes lite hjälp då och då men gick bra =)
Tack för maten och hej bloggen..
Får se vad eftermiddagen bjuder på men troligtvis hitta på något med tyska tjejerna :)

hipp hipp

Kollat på svtplay, skönt att få skratta lite ju! Är nog det mest underbara man kan göra :) Känns dock lite fult att sitta och skratta för sig själv men vad gör väl det!
Har även kollat sista avsnittet av ung & bortskämd, missat det innan så passade på nurå..

Imorgon har jag en dejt, längtar! <3

på stan med två tyska au pairer =)

Efter dagens jobb, fixade jag mig lite lunch bestående av spagetthi, tomatsås och korv. Tomatsåsen har mamman gjort själv mums =) Fixa mig tog med kartan och begav mig mot centrum för att möta två andra au pairer. Efter en lite irrande kom jag tillrätta och mötte T och E =) E som har varit här längst visade oss gamla delen av stan och monumentet, sen nere i cetrum gick vi väldigt mycket fel, åt chocolate con churros och sen efter flera timmar åkte de hem och jag gick.. En helt jättebra eftermiddag med två trevliga tjejer! =)

Bilder från dagen..











calamar y croquetas

Ja det var vad som serverades till middag, jag åt och ja det smakade väl okej, men de avlånga calamarsakerna var ltie speciella att tugga på så jag frågar vad det är och till svar får jag pulpo, vilket betyder bläckfisk, jaha men vad trevligt då har jag alltså ätit bläckfisk för första gången i mitt liv. Det kommer inte bli en av mina favoriträtter här nere det är jag säker på i alla fall, men det smakade faktiskt inte så mycket utan var mest konsistensen som var lite läbbig..

Hann med ännu en promenad i eftermiddags, dock försvann solen bakom molnen men var gött ändå.

Varit i parken med dottern och sonen för första gången själv idag, vilket var en liten utmaning.
En utmaning som jag klarade mycket bra om jag får säga det själv. Blev bara lite sura miner när jag meddelade dottern att det var dags att gå hem men lyckades charma henne så allt gick bra =)

På förmiddagen idag satt jag åter i skolbänken och vet ni? Det var riktigt kul att sitta där igen..
Provade på en klass med spanska, en av de första nivåerna. Jag hängde med riktigt bra och kunde svara och prata mer än jag förväntat mig. Det blir en gång till på måndag, ser vi fram emot! =)
Det är en relativt liten klass, det var tre au pairer innan idag och idag var det jag och en tjej till som var där så i fortsättningen blir det väl fem då om alla fortsätter.. Idag var vi dock bara tre, en som går i klassen sen innan, från England och den nya tjejen som jag, från tyskland. Trevliga tjejer som jag ser fram emot att träffa mer =)

blåa himlen

Det är värsta vårdagen idag, underbart, en termometer i solen visade 22° dock lite kyligt i skuggan. Nej nu får jag väl sluta tjat om vädret hela tiden, men det är ju så skönt med sol! Och jag måste visa en bild på den molnfria himlen och solen när jag är på väg till skolan och dottern..


Efter att morgonens sysslor och en grej skulle jag gå och handla. Behövde handkräm mina händer är torra som attan, men tog en lång promenad innan, jag gillar att gå visste ni det? Annars borde ni väl förstått det eftersom jag skriver att jag är ute och går mest hela tiden på min lediga tid.. Iaf blev sjukt sugen på choklad och tänkte att ja, jag har gått en bra bit plus att det är fredag så köpte mig en chokladkaka och åt en rad när jag kom hem. Men shit vad besviken jag blev, smakade inge bra, eller alltså chokladen var ju god men det smakade liksom inte =/
Wellwell det var en snabb uppdatering för nu ska jag ut igen!! Måste ju passa på eller vad sägs?
Kanske mer ikväll, we'll seeeee


la pastelería

Efter att dottern och jag kom hem från skolan var det lite mindre glatt, hon har ju vart massa sjuk så tror att hon var trött.. I alla fall så gick vi (dottern, jag och mamman) till ett konditori för att äta merienda, vilket betyder mellanmål som äts runt fem, sex sådär. Vi kom in i ett konditori där man fick lite känslan av kalles chokladfabrikfilmerna, massa färglada kakor, godis och mycket choklad. Jag åt en chokladbakelse, (fick lite hjälp med spanskan och att fråga om nötter), tog en te till det, bakelsen var ganska liten men oj vad mätt man blev är fortfarande rätt mätt av den. Dottern var mycket gladare efter detta besök och vi gick hem igen. Mamman skulle på möte i skolan och dottern och jag övade på att läsa och skriva. Hon är otroligt duktig för att vara 5 år. Lekte och skojade..
Sen tog pappan över och jag sitter nu här och uppdaterar er lite.. om ett tag blir det kvällsmat och en dusch hade jag tänkt. Sen får vi se om det blir ett samtal ikväll eller inte..

Men vet ni vad,? jag glömde kameran när vi gick och fikade.
Det var det första men troligen inte det sista besöket där så ni kan ju få en bild en annan gång.
Farligt här för det finns massa konditorier med fina bakverk, glassbarer.. men jag ska vara duktig vill ju inte rulla fram i sommar precis.

torsdag 13 januari

hittills har dagen varit bra..
Som tur är behöver jag inte gå upp sådär jättetidigt vilket är skönt! Dessutom lämnar mamman dottern till skolan så det gör jag inte heller. Sonen och jag är tillsammans på morgonen/förmiddagen innan han går till mormorn och då är jag ledig fram till att jag ska hämta dottern i skolan. Under min lediga tid idag åt jag en sen frukost och kollade lite tv innan jag gick ut på en långpromenad, dels för att se om jag hittade till skolan och sen gick jag ner till stranden, jag vet massa tjat om den men jag gillar att vara där =) satt och solade lite, ja mest fejjan då men det var skönt och jag var inte ensam om att njuta av solen, sen vidare hemåt för att möta upp mamman och gå för att hämta dottern, vid skolan hälsade vi på två av deras vänner, trevliga män men jag hann inte med riktigt när de pratade, spanjorer pratar så sjukt fort, men om några månader ska jag nog kunna snacka lite med dem! :P
Lunchdags och dottern är inte jätteglad menmen sen vi pysslade lite innan jag åt lunch. Hon ska tillbaka till skolan och sen ska jag hämta henne igen vid fem.
Har ätit soppa och bröd till lunch, den var god, tydligen speciell för antingen var det Asturien eller hela Spanien:P strunt samma den smakade iaf bra :)

Ibland kan jag tycka att sms är sämst, man vet ju liksom inte riktigt hur de menar alltid och det är lättare när man ser personen eller åtminstone hör denne säga orden istället för att bara läsa dem. Men jag hoppas jag har uppfattat rätt och att allt var okej:P

Avslutar med en härlig bild vid strandpromenaden bara för att..

tv typ

Ja alltså tv3 play så nästan tv ju ;) ska kolla masterchef usa nu. Gillar såna program och då får man ju passa på medan de är tillgängliga :)

Har fått saker lite mer klart för mig och så och allt känns bra. För varje dag som går lär jag mig mer och mer såklart. och vad som förväntas. Var med sonen en sväng i lekparken, mamman var med men ska gå själv nästa gång. Sonen ville inte först därför följde hon med men det ska nog gå bra i framtiden :)
Imorgon ska dottern till skolan så det blir en annorlunda dag mot vad det varit hittills denna vecka..
En liten uppdatering men nu ska jag ta't lite lugnt och så småningen ha min skönhetssömn=)

Buenas noches <3

träning :)

Precis tagit en dusch och sitter och mumsar på apelsin och yoghurt =) Innan dess var det träning som gällde. Begav mig bort mot stranden och sprang längs strandpromenaden i strålande sol och skön värme. Det var ca 16° i skuggan då och det är ju inte helt fel.
Sprang ca 20 min tills jag kom fram till en trappa och tänkte att jag då kunde utnyttja den lite och köra lite ben-rumpstyrka, spänst och så.. satte mig sedan för att chilla lite och njuta av solen innan jag sprang hemåt igen..

här hittade jag trappan ;)


the trappa..


chilllll

Mitt pass blev alltså,
- 20min löpning
- jämfotahopp varannat trappsteg x3 (typ 40 trappsteg)
- enbenshopp x3 (en tredjedel av trappan)
- lite vila
- 15 min löpning
- gå, stretch

Jag gillar egentligen inte att springa men idag kändes det bra och kul. Det var liksom inte jobbigt, fast så bra kommer det väl inte vara varje gång men man får ju njuta när det händer! Det ska definitivt bli fler pass :)


promenad i regnet

Själv med dottern idag på förmiddagen, vilket gick bra :) lugnt eftersom hon är sjuk idag också, men hon orkade öve lite engelska så det gjorde vi :) Och lite pyssel, där vi gjorde eller ja hon, utsmyckning till håret och så här fin blev jag ;)


Efter lunchen kände jag att jag ville ha lite luft. Hade tänkt ta mig en joggingrunda, men ångrade mig det får bli en annan dag:P jag gick i alla fall en sväng. Behagligt i luften men inte så skönt på grund av regnet som öser ner. Det är sånt där fint regn som man blir dyngsur av så blev ingen lång runda. Jag kollade så att jag hittar vägen till dotterns skola och sen en sväng i parken.



la playa


strandpromenaden


den lilla svarta pricken, en modig som surfade, var väl fyra, fem stycken i vattnet. Och en som badade, måste vart kallt..


massa söta hundar som sprang omkring, härligt :)

sandstrand ;)

var väl en tolv grader, men ser ju ut som om jag har klätt mig för en vinterdag.. det var ändå lite småkyligt får jag säga till försvar och jag är väl inte vaan vid att det är så "varmt" som det är..

Ja det får väl räcka med bilder, har en hel hög som togs förut. Gick som sagt en sväng, det var skönt att komma ut, få frisk luft och se lite :) satte mig vid stranden ett tag, lyssnade på vågorna, kollade in folket som surfade, hundar som lekte och bara va, skönt! =) Kom hem och hade mer tid så jag kollade ett avsnitt hipphipp och fick skratta lite :)

Dottern är ju sjuk så blev en lugn tid i eftermiddag/kväll med spel och lite film tills hon somnade brevid mig i soffan.
Vi har precis ätit, jag är ju ingen kvällsmänniska men måste nog vänja mig lite så ska det nog gå bra, jag menar måste ju hålla mig vaken tills kvällsmaten ;)
Jobb imon igen, gillart :)

nattinatti amigos








tareas

japp idag är det alltså jobb som gäller, men blev lite av en mjukstart eftersom mamman har tagit med dottern till läkaren eftersom hon är sjuk. Jag gick ändå upp tidigt, hade ju ändå vaknat och klätt mig så då kändes det onödigt att lägga sig igen. Även om hon erbjöd mig detta. Blev inte mkt till frukost idag, det är inte högsta prio i huset om man säger så men jag knåpade i alla fall ihop lite till mig så att jag blev mätt åtminstone.
Är ensam i lägenheten just nu, mormorn har hämtat sonen och som sagt är de andra hos läkaren, respektive jobbet. Innan mamman gick fick jag en lista på mina uppgifter, inget jobbigt precis så ska nog funka! =)
Funderar på att gå en sväng idag också, fast till stranden, kanske fota lite och visa er. Vädret är inte det bästa idag, kanske 10° och grått men jag går gärna ut ändå!





cenar

Yes, har precis ätit en god sandwich :) till middag. Maten är eller ja hittills, har allt jag ätit smakat bra. Det är väl alltid något man kanske kommer gilla mindre men så äre ju. Har även tagit en skön dusch och tänkte nu uppdatera lite här..

Den här eftermiddagen har gått väldigt fort trots att jag tyckte att det gick segt för några timmar sen haha lustig. Under eftermiddagen har pappan flyttat in en tv i mitt rum, så att jag kan öva min spanska ytterligare tyckte dem. Fanns tydligen en funktion så att man kunde ta bort dubbningen och se det med  ursprungliga talet engelska och texta med spanska eller både spanskt tal och text, är bara att välja. Är rät konstigt att se programmen då de är dubbade till spanska men är nog rätt bra träning så.. och när jag nu hade en tv passade jag på att kolla vad som visades, blev att jag kollade ett avsnitt av rasten på disney chanel. haha vet inte varför men var kanske för att det är ett program jag sett innan när jag var lite mindre..
Dottern kommer gärna in till mig för att prata och vi har även lekt en stund, hon är väldigt pratglad och gullig. :)

Ska kolla något avsnitt på någons kanal play men inte bestämt vad, sen somnar jag väl tidigt som vanligt:P Ställer klockan innan jag somnar för imorgon börjar allvaret;) dottern är sjuk så det blir ingen skola för henne imon, utan hon och jag är hemma.

Buenas noches

paseo con papi y chico

så segt, hade precis gjort klart ett inlägg och då avslutas programmet, inte kul.. Så skriver ihop det igen men kanske lite mindre :P vet ni vad det hände igen men som tur var hade jag tänkt på att spara det denna gång;)


Var ute och gick med pappan och sonen i flera timmar under förmiddagen för att visa runt mig och köpa bröd. De pratar bara spanska så det gäller att koncentrera sig rejält och det går hyffsat bra med språket, jag förstår det mesta men det är ganska svårt att prata själv och svara.. Jag har i alla fall fått se och höra massor under promenaden, parken som ligger utanför lägenheten, med fåglar i bur och fria, massa statyer, fontäner och grönt och en lekpark, skolor, ett motionsspår, fotbollsstadium, ett ställe där det någon gång per år är tjurfäktning (tror jag) till sist stannade vi i ytterligare en lekpark så att sonen fick leka av sig lite.
Har ätit lunch och efter det tagit det lugnt ett tag, man blir rätt trött när det är så mycket nytt så passade på att läsa en stund..


Hasta luego

framme

SÅ från och med idag och en tid framöver är detta en blogg om mitt liv som au pair i norra Spanien, read and enjoy! ;)
En tidig morgon idag, jag steg upp klockan 4.00 och sen till Arlanda för att checka in bagaget. Allt gick jättebra och behövde inte alls så länge i kö. Åt frukosten som jag fått med, en rätt torr macka, men det funkade. Blev stoppad i säkerhetskontrollen, på grund av mina skor så av med dem och så fick jag gå där i bara strumporna.. Hittade till min gate och så var det ju bara att vänta. Inte särskilt många som skulle med så fanns mycket plats på planet. Efter lite sömn och läsning var jag framme i Barcelona för att byta flyg. Fick vänta i nästan två timmar men hann jag ju äta lite. Så till slut landade jag i Asturien och Oviedo där mamman mötte upp mig och vi åkte "hem". En väldigt trevlig tjej som är lätt att prata med och jag känner mig väldigt välkommen! När vi kom till lägenheten möttes vi av resten av familjen. En rundvisning, lite mat, lite knacklig spanska med pappan och lite tv. Mamman har visat runt mig litegrann, vi var nog ute typ två timmar och gick och nu är jag rätt trött. Är så mycket att ta in. Men allt är väldigt vackert här och vädret betydligt skönare än i Sverige. När jag landade var det 15° och sol, när vi var ute regnade det något men det var ändå varmt så här behövdes ingen vinterjacka precis.. Om ett tag blir det lite mat och jag kommer nog somna rätt tidigt ikväll.


Så att ni får se lite av rummet.. har ännu inte hört vad de tycker om att visa bilder på internet så då får ni stå ut med en trött bild på mig.

packningen ja..

Tack Ellen och Elin för en grymt rolig kväll igår. Hela natten lång underbart! =) Förfest i Blomstermåla sen in till Palace för att shaka lite, det var lagom mycket folk och vi hade så kul.

Lite smått seg idag, men har hunnit med mycket. Jag kan erkänna jag väntar med allt till sista minuten så var ju en del saker kvar att ta hand om inför min resa. Men jag har lyckats med det också. Hälsade på farmor och sa hej då, tyvärr inte farfar :/ men har pratat med honom innan. Så var det mat hos mormor och morfar, och kusinerna från Blekinge var där =) det bjöds på älgstek, potatis och sås och massa goda grönsaker och såklart massor av mormors goda kakor och fruktsallad. Vi tog en skön promenad och efter det lite julklappar, eftersom de inte var här vid jul..
Har pratat en stund med Tove :)
Tog en promenad med Ellen och även vi bytte julklappar så här lite efter, som jag faktiskt inte öppnat ännu.. Spännande :) gonna miss u<3

Jo men nu är jag så gott som klar med packningen, fortfarande ett par saker som inte torkat sen tvätten, men det hinns packas ner imorgon. Innan jag åker upp till Stockholm.
Nu ska jag slå in paket och öppna paket!=)

Får väl se när vi ses nästa gång, blir väl på lördag förhoppningsvis då jag säkert kommit till rätta någorlunda i alla fall;)

Spanien

Ett land lite mer söderut i Europa och vet ni vad, ja de flesta vet redan.. Men i alla fall för er som inte vet, på lördag bor jag i Spanien =) Ska bli så jkla häftigt och roligt och ser fram emot en tid med nya lärdomar, människor och roligheter.
Jag som rätt så många andra ska åka till en familj och vara au pair. Det är en familj på fyra, där det är en dotter och en son. Underbart!
Presenterna jag köpte igår är till dem. Var rätt svårt att komma på vad man skulle kunna ge. Jag kände ändå att det kändes bäst att ha med sig något till dem i alla fall.
Packningen är i full gång, men inte klar. Det är svårt att veta hur jag ska packa, kommer ju vara borta ett bra tag och årstiderna förändras ju, men jag tror att det kommer lösa sig, nej jag vet att det kommer lösa sig! Jag har handlat saker som är behövligt att ha med sig, men glömde en hel del så får ta dem imorgon.
Jag kommer dock sakna alla goa vänner och familj, men jag vet att de finns kvar och det är inte alltför långt till Spanien utan att man kan komma om man vill! ;) dessutom ska jag inte flytta dit för gott. Men kommer ändå sakna er alla! <3


underbaraste Ellen som jag kommer sakna mycket mycket<3

Ikväll blir det en sista utgång innan jag åker! Awesome!=)

presenter

Det kom en hel del snö imorse, fy tänkte jag det räcker väl nu, men tydligen inte. jag och syster skulle åka in till Kalmar för att fixa lite presenter och jag tycker egentligen inte om att köra när det snöar så mkt men det avtog litegrann så vi åkte. Hittade två presenter som jag tror kommer bli toppen! =) Gick runt och kollade lite kläder och mös med syrran min. Sen åkte vi hemåt igen med hög musik dunkandes ur högtalarna och vi sjungandes högt och säkert inte så vackert men i alla fall :)
Sen vet ni ju vad jag gjorde och nu sitter jag här vid datorn, kollar lite bloggar, uppdaterar min såklart, mailar lite och sådär.
Imorgon blir det lite mer att ta hand om under dagen och på kvällen ska jag ha grymt roligt med tjejerna! =)

underbara vänner


Har varit på en tvåtimmarspromenad med dessa två goa vänner. Underbart kul att träffa Saga som ju bor i Uppsala och jag inte träffar alltför ofta! Perfekt att ta en lång promenad med vänner och prata och skratta massor! =)

tvspel

Xbox kinect med syrran, det tävlades i friidrott, fotboll och beachvolleyball. Riktigt roligt och ibland ganska jobbigt.. var jämt och tror att det tillslut blev lika.


Syster till vänster jag till höger


Tror att vi ser när Sige hoppar längd här :)


jag ska kasta spjut, låg sist efter första kastet..


inne i spelet :)

kalas

Igår fyllde min morbror år så det var kalas och blev ett långkalas kan man säga, var hos de nästan hela dagen, trevligt! Mina små kusiner är helt underbara, galna fulla av energi och roliga :) Vi fick massa god mat, fruktsallad, tårta, julgodis.


Mamma och morbror på Gotland i somras :)

nyårsafton

Jag hade en rolig och trevlig nyårsafton. Vi lagade trerätters bestående av kräftsoppa, kyckling med potatisgratäng och parfait med mintsmak och hallon. Jättegott och väldigt mättande =) det gjorde vi bra.
Jag hade ingen kamera med mig så har snott lite bilder från Ellen som tog lite bilder, jag tog dock några med mobilen men har inte lagt dem på datorn än så de kanske ni får se en annan dag isf..
Först ett gäng som åt tillsammans, spelade spel och hade trevligt, så gick vi till folkan en sväng för att kolla läget. Rätt så mycket folk, pratade och lite dans sen gick vi hem till Daniel en sväng. Goast musik där alltså =) så tillbaka till folkan för att vara där runt tolvslaget och se alla fyrverkerier och fira in det nya året med alla!

maten






min söta, underbara bästaste vän som jag kommer sakna så sjukt mkt! <3

Jag hade en bra kväll tack all vänner!
Året som har gått har varit både bra och dåligt som säkert för många. Tror inte det har varit ett av de bästa åren jag kommer uppleva utan mer ett år som smälter in. Men det finns en del grejer jag har lärt mig och mycket roligt som jag kommer minnas trots allt. Turkiet är en rolig stor grej jag kommer minnas dels för att det var en underbar resa med Ellen, det hände rätt så mycket där och vi hade såå roligt! hela den här hösten, sommaren ja egentligen hela året har lärt mig en viktig sak som jag kommer ta med mig till nästa år och resten av livet.
Nu ser jag fram emot ett nytt som ska bli så jäkla bra! Har väl inte direkt några nyårslöften men en del mål och önskningar som jag vill uppnå eller få uppfyllda!

RSS 2.0