mi familia :)

dagen har sett ut som följande hitills;
- morgonjobb, fixa catalinas frukost, klä på uniformen samt fixa håret. Vara med beltran tills mormorn kom
- Stranden med Mika
- Iskaffe med Mika
- Lunchjobb med B fram till ca 15
- Träffa på min familj en snabbis
Japp är nämligen så att de har tagit sig hit till Gijon! :) Vart kul att se dem igen! <3 Hann dock bara se dem en halvtimma då jag var tvungen att börja jobba vid fyra. Men hann se deras lägenhet och lite och den var jättefin! Så nu har de tid att packa upp, laga lite mat och fixa till sig så kanske jag hinner se dem en sväng efter jobbet ikväll! :) Skönt att deras flyg och allt har gått bra och att det är toppenväder när de kommer hit! Hace mucho calor hoy. är väl runt en 27° skulle jag tro, gött ju!
Nu händer inte så mkt B sover och ska bara vara hemma med honom tills C kommer ca 17.30. Lite mellis och sen går vi troligtvis till parken och leker :)

.

Ny vecka återigen.. Massa fiesta och grejer på C skola och det har vart lite annorlunda med jobb som ni vet eftersom jag berättade det förra veckan! Min måndag har sett ut som vanligt hittills och kommer fortsätta göra det förutom at jag bara kommer gå med B till parken då C är hos en kompis och badar i deras pool. Känns helt okej för min del! :)
Väckte C fixade frukost, klädde och fixade håret innan jag gick med henne till skolan, hängde en maskin tvätt innan spanskan som var en helt okej lektion idag, vi har gått vidare på nästa nivå, men kommer snart bli ett uppehåll från spanskan då vi inte kommer att kunna gå på lektionerna i sommar.. Efter spanska gick jag utmed stranden e sväng, riktigt varmt och skönt, har börjat bli mkt folk på stranden nu, vilket är kul, undrar ju vart alla kommer ifrån :P Sen lite jobb igen, hämta upp C och så åt vi lunch. Efter lunch gick jag till ett cafe next to the beach med Mika för en iskaffe. Gav henne sällis när hon skulle hämta hennes på dagis och sen gick de min väg neråt igen och vi satt och prata en stund innan de skulle iväg och möta hennes barns kusin och Bella. Jag ska jobba om ca en timme men är alltid olika så jag måste vara hemma vid fem för oftast börjar jag då..
Ikväll blir det en dusch, herregu mitt hår behöver sig en tvätt alltså, sandstrand är inge fräscht :P Sen blir det nog en lugn hemmakväll om jag inte bestämmer mig för att gå till Mika en sväng då hon är barnvakt ikväll!


Tänkte tipsa om min "mammas" blogg för de som är intresserade. De skriver om mode, konst.. Det är hon och hennes väninna och väninnan tillverkar även smycken..
Http://coolvanity.blogspot.com



LYX

Som gårdagen jobbade jag bara fram till klockan kvart i tre idag sen dess har jag vart ledig. Vart ju spanska på morgonen, kom ihåg att betala, bra ju! Var en rolig lektion idag, fick ett litet oförberett test men det gick bra sen spelade vi lite spel och aa blev mcket skratt och så idag, vilket så klart är kul! Har dock drabbats av huvudvärk så inte tagit mig för mycket annars idag. Mötte upp mormorn med barnen direkt efter spanskan, så var vi i parken fram tills det var dags att gå hem och äta. Tyvärr kom det en snabb regnskur då vi gick men den var över på 3 minuter. Annars har vädret vart helt okej idag, inte så jättevarmt men utan regn om man bortser från snabbskuren. Efter lunch tog jag och kollade lite program på play men tröttnade snart, lite läxor, fick sedan ett sms av Mika som jobbade men skulle ta en promenad med hennes minsta och perfekt att hänga på då ju! Det blåste som bara den utmed stranden så där kunde vi tyvärr inte gå, blev en kaffe sen till carrefour för att handla lite inför kvällen, bara lite smått. Hon kommer nämligen över då jag sitter barnvakt ikväll.

Vart hungrig när jag kom hem för en halvtimme sedan så checkade kylen och vi hade OST. Blev värsta glad det är en lyx när vi har det i det hära huset så fick bli en ostmacka, ljuvligt haha. Ska strax ta en ducsh också och sen är det snart dags för lite kvällsjobb och imorgon är det lördag och jag hoppas på sol och värme. Allt blir så mycket bättre med sol!

.


(old pic)

Dagen flöt på bra blev lite molnigt på eftermiddagen men fortfarande samma värme.. Följde med Mika och hämtade hennes minsta tog en take away coffee på vägen och sen mötte vi upp Bella med en liten kille så gick de fyra för att leka i Isabela la catolica parken och jag gick hemåt var ca en timme kvar till jag skulle börja.. Läste i boken jag lånat, tecknade lite och sen när klockan blivit lite mer än sex kom pappan in och sa att jag kunde ta eftermiddagen ledig eftersom de skulle ta med B när de skulle hämta C från kalaset som hon vart på. Är lite sånt här man får vara med på, ibland blir det helt plötsligt extrajobb men det kan ju som idag också bli åt andra hållet! :) Jag passade på att ta ännu en lång promenad och satt en stund vid stranden :) Har tagit en dusch ska äta snart och sen är jag barnvakt ikväll!

god morgon

God morgon =) Har egentligen jobb nu, men då dotterna har åkt till skolan och B sover så är det ganska lugnt. T'nkte då passa på att uppdatera här lite!
Vi har haft två dagar nu med jättehärlig värme, det ar inte vart klarblå himmel men ändå varmt tror det har vart runt 25-30° måndag och tisdag. Annars jobbar man ju på som vanligt då. Tog en sväng till stranden igår förmiddag, dock inte för att sola men mysigt i alla fall (trodde nämligen inte att vädret tillät solning..) eftermiddagen blev en promenad och ja ingen jätteintressant dag helt enkelt. Gick med barnen till parken under emjobbet..
På kvällen blev det en kaffe med Mika, vart förvånad över hur varmt det faktiskt var, vi var ute i bara tshirt till typ halv tolv utan att frysa, härligt ju!
Jo och jag pratade med mamman i min nya familj så allt är klart och jag kommer då flytta till en annan del av Gijon den 30 juni. Känns som om det kommer bli bra. Vi bestämde även klart mitt schema och jag kommer att jobba förmiddagar under sommaren, känns helt okej!

idag, ja vi får väl se när B vaknar annars är han tillåten att sova till ca tio men då kommer ändå mormorn så om han sovr så länge blire lugn morgon för min del. Måste sen dammsuga mitt rum, ska möta Mika för en PW och sen får vi se vad resten av dagen bjuder på! :)

en mysig eftermiddag med c

tog massa bilder med C i fredagseftermiddag när vi var ute. Först lek i parken och sen en promenad och då kände C för att vara lite modell så var ju bara att ställa upp som fotograf, tyvärr bara med mobilkamera så inte bästa kvaliten men ändå..
Har vart lite seg med att lägga in bilderna på datorn så därför de kommer idag..


tog en sväng vid fåglarna i parken, hon vart lite rädd så vågade inte gå så nära..
vimos las patos, pavos, pajaros, palomas...

parken
el parque isabel la catolica

Söta :)
Guapa

haha aa här är vi då..
jaja, nosotros dos

bueno un poco en espanol entonces.. Tuve una tarde muy agradable y bien con C, estuvimos jugando y dimos un paseo en el parque con la camera ;)

friidrottstankar och annat

Bestämde mig för en PW efter middagen som idag bestod av kyckling och sallad med tomat, avokado, rödbeta, isberg, och majs.. I alla fall hade massa energi och det är en mycket fin och varm kväll. Klart man måste ut då ju! Så på med lite träningskläder och vandrade iväg med musiken i öronen. Tog min vanliga runda och då går man förbi en friidrottsarena, fick massa minnen, käsnlor och tankar kring detta och nu tänkte jag skriva av mig lite här:
Jag saknar friidrotten, träningarna med Elin och Hasse en helt underbar tränare och träningskamrat så klart!! Trodde ärligt talat inte att jag skulle säga detta men ja det är sant, jag saknar det. De tränade nämligen kastgrenar idag på friidrottsarenan här i Gijon. Hade så gärna gått ner och kört med dem haha jag veet konstigt och ni som jag tränade med eller ja ni i klubben kanske tycker att det jag skriver är konstigt för jag visade nog inte så jättestort intresse när jag var på fredriksans..
En till bekännelse då, jag gillade verkligen träningen, tränaren och folket där. MEN jag var hela tiden så rädd för vad alla skulle tycka om mig och vad jag gjorde. Fasen vad jag ångrar det, hade ju vart kul om jag vågat. Nu säger jag inte att det hade lett till stordåd och superresultat men det känts bättre och kanske ja jag vet inte vart jag vill komma, men i alla fall att man inte borde skämmas när man gör något man tycker är roligt och hallå.. man tränar ju för att bli bättre aa.. vet inte! Jag skulle vilja börja träna det igen för att se om jag kan utvecklas mer och för att träningen (ja i alla fall under uppbyggnadsperioden) är grym!
Aa strunt samma massa babbel här idag..

Tog i alla fall och körde lite styrkeövningar nu när jag kom hem;
- 90° mot vägg
- halvt fällkniven
- utfall
- knäböj
- armböj
- situps
Inte alls mycket repitioner och säkert inte alls rätt, men gött nöjd över det lilla jag gör!

Annars har vi haft en underbar dag här med solsken och riktigt varmt, 28° ett tag där på eftermiddagen. Min dag har bestått av; jobb, spanskalektion, promenad med Mika, jobb med lunch, iskaffe i solen, läxor, fb, sieste, jobb i parken, lite träning.. Nu blir det väl lite läsning, fb osv sen sova såklart så tar vi en ny dag med härlig energi imorgon! :)

fina fisken

Åt lax och ris till lunch idag, gott! Blev lite hummus och bröd till förrätt också.
Har varit en okej dag, jobb på morgonen, spanska, en kaffe med Mika efter spanskan samt en sväng till mercadona, var snäll och köpte med mig lite godis till C idag. och eftersom hon uppförde sig alldeles ypperligt bra så fixk hon såklart godiset och den här gången blev hon väldigt glad och tacksam. Kul att ge bort saker då och ja okej det var ltie godis men i alla fall.

Vart en sväng till habana igår kväll. Mycket trevligt och roligt. Lite dans och skoj. Träffade på två australienare som försökte sig på att prata spanska med mig och Mika men vi kände väl att engelska nog skulle funka bättre i det fallet.

MIN BÄSTASTE KUSIN BELLA tar studenten idag, ett stort grattis och lycka till gumman! Du är en toppentjej och hoppas din studentdag blir grym vännen! <3

Nu ska jag ta lite siesta innan det är dags för jobb igen. By the way är det fortfarande ganska kallt, vilket suger, okej 19-20° och grått är det men men haha

TACK

Fick ett fint paket av mina underbara kusiner! Mycket härliga bilder och fina brev, TACK SÅ JÄTTEMYCKET! Var kul att få se er igen och vad stora ni har blivit!
MEN TAGE din lilla buse inte ska du väl klippa dig själv?? haha
Mia du är verkligen bra, du hade gjort det jättefint och kul med tidningen, kan jag ju hänga med lite på svenskt skvaller också ;)
Fick även ett brev från morfar och mormor, tack ni också uppskattar verkligen att få brev hemifrån!


Så idag, inte så händelserikt.. Tog en promenad samt kaffe på förmiddagen. Jobbade lite längre lunch då pappan är sjuk, även B har blivit sjuk och C har ju precis blivit frisk. Jag hoppas att jag klarar mig undan, fy inte vill jag bli sjuk inte! Har följt med Mika att hämta upp hennes killar från skolan samt lämnat dem hos deras mamma i hennes studio och sen väntade vi in Bella så de gick och hämtade lilkillen och jag gick hemåt. Får se hur det blir idag, men hoppas på att få gå ut till parken med C!

YES yes YES yes

Jag kollar på fotboll!! Tack tv4 som visar matchen live på tv4 play! :) Okej kanske inte den mest intressanta matchen men hallå klart man vill se Sverige spela fotboll! :) Nu är det väl dock halvlekspaus men vad gör väl det.. ska ändå gå och äta nu!

bilder från helgen


Fredag kväll tog Mika och jag en sväng till stranden

på stranden

lite kyligt sådär

på väg ut för fiesta

på väg till party

Lite bilder från den här helgen som varit.. :)

min förmiddag..

Tog mig en promenad idag efter morgonens jobb som för övrigt gick helt okej. Mormorn vart ganska sen idag. Städerskan kommer ju på tisdagar och tycker det känns som om jag är i vägen om jag är hemma när hon är här och jobbar. I och för sig så städar hon ju inte mitt rum men i alla fall så vad passade bättre än en skön promenad då! :)

Lite grått väder ingen sommarvärme men inte heller vinterkyl, det var helt klart en behaglig promenad! :)

Extrajobb vid lunchen då mamman inte kom hem som vanligt blev en halvtimme extra. Nu ska jag försöka få upp lite bilder på fb fixa lite med bloggen, kanske kolla en film, göra läxor..

Fy anda in i..

DEN vad det regnar här i Gijon idag. Det bokstavligt talat öser ner. Dum som man är ger man sig ju ut i skiten också, träffade Mika en sväng och okej det regnade inte när jag gick hemifrån så, så dum var jag kanske inte plus att jag var smart nog att ta med ett paraply. Däremot när jag nu skulle gå hemåt igen så öste det ner och ja paraplyt hjälpte väl lite i alla fall, men skorna, hoppas de torkar den här veckan och byxorna är dyngsura de också!
Överst på min önskelista, behöver-ha-lista, nej MÅSTE-ha lista, GUMMISTÖVLAR. Tycker inte alls om att ha på mig stövlar men får väl ge mig nu och inse att Gijon får mycket regn och jobbar man med barn (okej vi är knappt ute om det regnar) så kanske man kan behöva sig ett par.. Så snarast kommer jag väl skaffa mig ett par då!
Annars kan jag inte klaga på vädret som varit, förra veckan samt helgen har vart underbart =) Solen sken och värme. Lördagen spenderades på playan, med lunch, solning, doppade fötterna i havet, massa tjock dimma ett tag, iskaffe på uteservering hur härligt som helst i den stekande solen, lite shopping, barnvakt samt avslutades med en jättebra kväll med fiesta och massa dans!
Söndagen hade också sol så blev en sväng på utecafe igen, samt middag ute på kvällen :) sammanfatta, en mycket bra helg helt enkelt!

C är sjuk idag inte jättestor skillnad för mig då mormorn var här medan jag var på spanskan samt stannade sen när jag kom hem också då hon inte ville ta ut B i regnet så inte alls mkt jobb där för mig. Hjälpte till med lunchen sen gick jag ju då till Mika och här är vi nu! :)

Charity


Precis hemkommen efter en powerwalk, eller ja nu ljög jag lite. Jag har faktiskt hunnit med en dusch också! :) Solen skiner även idag, underbart!!!! Morgonen gick bra med B och sen spanskalektion, har gått upp en nivå i svårighetsgrad nu på lektionerna, vilket är bra men det märks verkligen för det är svårt :P Dagens lektion pratade vi mycket om hur spanjorer är och vad som skiljer från vårat hemland och så vidare, hade haft i läxa att läsa en text om spanska folket och vad olika personer hade för åsikter och idag fick vi då alltså redovisa våra egna åsikter samt de andra frågorna som fanns till texten mm, sen fick vi fylla i ord som fattades i en sång vi lyssnade på. En helt okej lektion. Tog sedan en kaffe med Mika, gick en sväng till Mercadona, köpte hudkräm. Sen satt jag en stund i parken innan jag skulle hämta C kände att det inte avr någon idé att gå hem för att sen gå igen så kunde ju ta vara på solen ett tag. Lunchen gick bra :) Sen när pappan kom hem gick jag alltså ut på en PW! Snart dags för jobb igen och blir väl parken, tror att C ska få välja idag så hon blir glad! Kvällen spenderas med Mika!



CHARITY / CARIDAD
Haha måste berätta om en rolig sak som hände mig i veckan. Varje dag går jag ju till skolan för att hämta hem C för lunch. En dag började en kvinna prata lite med mig, fråga massa, namn, ålder, vad jag gör, kommer ifrån ja ni fattar.. Hon själv var från Dominikanska tror jag. I alla fall sen frågar hon vad jag brukar ha på mig för kläder samt min skostorlek.. svarade och tänkte inte mer på det, men tyckte sen att det vart lite konstigt. I alla fall någon dag senare är det någon som ropar efter mig när jag och C ska gå hem.. Hon såklart, så kommer hon fram med en påse och ger mig. Det är kläder och om det inte passade ville hon att jag skulle säga till så löste vi det.. OKEJ? aja tog emot påsen och gick hemåt.. Inte alls min stil av kläder någonstans det är en röd typ manchesterkostym haha. Jag tror att den här kvinnan måste trott att jag var fattig och ville hjälpa mig eller att jag inte hade någon stil!? Haha Omtänksamt kanske men hallå jag lever knappast på gatan och jag har inte flytt hit eller något sånt.
Berättade även för D och hon fattade typ ingenting och sen skrattade hon rejält. En liten lustig händelse!!

Trevlig fredag vänner :)

explosion

Eller va.. nej?
Tänkte ta och berätta för er som läser, många av er vet redan! Det är nämligen så här att eftersom jag trivs så bra just nu och allt är verkligen toppen här i Gijon. Ja, det ledde då till att jag vill stanna längre. Min familj åker tyvärr bort juli-augusti så de kan jag inte stanna hos och fortsätta jobba med, men jag har hittat en annan familj som jag kommer att flytta till i slutet av juni. Det känns toppen! Har träffat familjen och de verkade väldigt trevliga och som en bra familj. Ingen engelska där så det kommer bli en liten utmaning, även om min spanska förbättrats så är den långt ifrån perfekt och det finns ju fortfarande saker som inte sitter alls! Strunt samma jag klarar det och ser fram emot utmaningen, jag menar det kommer ju hjälpa min spanska framåt ännu mer! =) Har kanske en liten explosion till men jag vill suga lite på den karamellen innan det kommer ut här på bloggen..

Annars har jag legat på stranden fram till nu, helt underbart väder idag. Solen strålar och underbar värme, jag älskar sommar!! Tror banne mig att jag ska flytta till ett land med mer soltimmar än Sverige någon gång i mitt liv, ja förutom nu då..
Blev lite roligt imorse, Diana hade glömt säga till mig igår att de vart tvungna att åka tidigare imorse.. Jag vart i alla fall uppe 10 minuter innan jag började, annars brukar det vara 2 kanske :P (bara slänga på sig kläder och gå ut till dem ju) Så knackade hon på min dörr och fråga om jag var klar för de skulle gå nu, snacka om att det var tur att jag hade gått upp lite tidigare idag! :)
Får se vad vi hittar på med barnen idag då, kanske stranden, men är ärligt talat lite svårt att gå med dem själv till stranden så kanske får bli parken i alla fall.. Vi får se!
Redan fredag imorgon, härligt ju dagarna springer förbi, mindre kul kanske!
herrejisses vilket kaddigt och osammanhängande inlägg hoppas ni hänger med på allt! ;)

RSS 2.0