Merienda

Föräldrarna åkte till Oviedo för ärende, så jag är hemma med båda två. Men det blir nog bra, tror jah tar med båda till parken senare :) Hon är inte sjuk men hemma i alla fall av en annan anledning. Så om ett tag när sonen vaknar eller jag väcker honom ska det ätas merienda som jag har förberett och det är ju typ smoothie med massa frukter :) De vägrar äta frukt som den är så då får man ta till lite knep :) Ville vara snäll mot dottern så skippade jordgubbar i hennes eftersom hon inte gillar det men vi får se om det uppskattas, hon är svårast att ge fruktgrejen för hon gillar int den hemmagjorda heller.. men jag ska nog lyckas :) Själv tänkte jag ta lite fräskpressad apelsin och jordgubbar till lite mellis mumma, får ju passa på nu när det är jordgubbssäsong här =)


I akvariet där bakom finns en liten sköldpadda vid namn peqi som ägs av dottern, lite småläskig haha men gullig :P

Just nu kollas det film och är allmänt lugnt..

Grattis felicidades happy birthday

Lite födelsedagar idag. Min härliga morbror bengan fyller 45 år. Så jag skickar ett stort GRATTIS till honom och önskar att han har en bra dag och att han firar rejält med massa choklad! ;) KRAM
Tanja fyller 20 år (en tysk tjej härnere) så ett grattis till henne också såklart! :)

Idag har det blivit lite shopping och sen lunch ute i solen med Mika så klart. Lyckades få lite färg, härligt jag tyckte det stod 20 ° på en sån där skylt (som för övrigt aldrig stämmer) men aja, det avr varmt och härligt och det ser lovande ut för helgen, man tackar!
Nu tänkte jag göra min spanskaläxa klart innan det är dags för jobb och det verkar som om det blir hemma idag för dottern är sjuk, vet inte vad men hon är i alla fall hemma från skolan. Men vem vet jag kanske har sån tur så att jag får gå med sonen till parken och pappan ör hemma med dottern. man kan ju önska i alla fall. Underbart at få vara ute ju!
Kvällen spenderas även den med Mika som sitter barnvakt så jag tänkte ge henne sällskap :)

Besosss

trerätters

Dagen började med regn och grått väder, så passade på att slänga in lite tvätt (haha lät ju ganska ologiskt men kan hänga tvätten inne också)  innan jag tog en lång promenad, det hade slutat regna och började spricka upp litegrann. Ingen sol men i alla fall ganska varmt. Jobbade ju såklart innan jag kunde göra mina egna sysslor :P När jag kom hem efter den sköna promenixen hände detta; bäddade sängar och plockade lite disk, tog en dusch kollade datorn och skrev lite spanska, samt läste spansk tidning, ja så såg väl min förmiddag ut.

Idag vart det lite lyxigare lunch kan man väl säga, pappan kom hem med takeaway som mamman beställt igår genom internet. Så idag blev det trerätters för mig och pappan. Fanns två förrätter att välja mellan: pasta med kyckling och champinjoner eller ris med grönsaker. Jag valde riset och det var mkt gott! Kunde dock inte äta hela den portionen så pappan fick lite han också :P Sen även två huvudrätter, tortilla med räkor i och till det grönsaker eller fisk och potatis, valde tortillan men även här kunde jag inte äta hela så tror pappan provade lite av den också, efterrätten för mig blev en halv banan och nu är jag mätt och glad! :)
Skulle behöva städa mitt rum, men jag skjuter upp det till en annan dag, haha
Istället tänker jag kolla ngt på play och sen kanske gå ut en sväng igen innan det åter är dags för lite jobb ikväll!
Tror att det blir en lugn hemmakväll även idag, är väl bäst med tanke på den dumma förkylningen som inte släpper greppet om mig..

tisdag

Min tisdag har väl inte vart väldigt intressant hittills.. Jobbat, tog en lång promenad som avslutades på stranden där jag satt och njöt en stund. Inte jättesoligt idag, men ändå varmt så var skönt att bara va en stund! Kom hem och städerskan vart fortfarande kvar, känner mig alltid i vägen, men gick in på mitt rum och hon var klar typ direkt. Gjorde lite spanska läxa, skrev lite brev och kollade lite på play. Lunchen gick bra och för er som vill veta vad vi åt idag så var det en rissallad med sardiner (tror jag) helt okej. Efter lunch kom Mika en sväng :D alltid kul med lite sällskap. Skulle följt med henne en sväng innan jag börjar jobba men känner att jag inte orkade idag..
Ska väl gå med dottern till dansen som vanligt antar jag och sen blir det kanske lite lek i parken på vägen hem om det är uppehåll. Ikväll sitter jag hemma och är barnvakt. Föräldrarna ska ut och äta då det är deras bröllopsdag idag :)

present igen?

Jag har haft en bra helg. Det slutade med att jag inte alls behövde sitta barnvkt i lördags, de bestämde sig för att vara hemma eftersom det regnade för mkt. Rätt skönt för mig :) Så Mika och jag gjorde oss iordning hemma hos mig, lyssnade på musik och tog ett glas vin innan vi gick ut för dans =)
Det var hemskt att vakna upp på söndagen, hade absolut ingen chans att få luft genom näsan, superduperdundertäppt, men sånt får man ta. Annars var det en lugn och skön dag med inte allt för mycket innehåll kanske, gjorde min spanskaläxa färdigt, kollade tv, läste lite spanskt skvaller och på kvällen, begav sig jag och Mika till ett litet favoritställe kan man väl säga för att äta. Mycket gott men otroligt mättande. Så helgen avslutades med en trevlig middag.

Vaknade idag och vart sådär ruskigt pigg, haha vet inte varför men skönt med såna dagar ju! Morgonen med dottern gick mycket bra, spanska lektionen likaså, sen efter spanskan fick det bli ett besök till apoteket, klarar inte av att inte kunna andas genom näsan. Så för första gången i mitt liv inhandlades nässpray. Var inte det lättaste att försöka förklara vad jag ville ha men vi lyckades med bristfällig spanska och kroppspråk få henne att förstå vad jag ville ha! :) Hon slog sedan in det i ett litet paket och gav det till mig. Köpte mig själv en present igen? hahah


mitt lilla paket innehållande nässpray då.

Gick bra att hämta dottern även vid lunch nu och på vägen hem stötte vi på mormorn och sonen så sällskapade hem. Dottern är alltid seg med att äta, så idag slutade det med att mormorn stängde av tvn för att få henne att fokusera på maten. Vi åt bönor i ngn slags gryta till lunch idag, gott! Om ett tag blir det nog en promenix :)

lördag

Satt barnvakt igår kväll och ska göra det även ikväll, men när de kommer hem blir det ut och dansa litegrann!
Var okej att vara hemma igår, har ju dragit på mig en förkylning nu igen så behövde väl en tidig kväll med sömn tror jag. Hade en okej förmiddag med barnen, vi har haft bra väder och var i parken ca två timmar och lekte och det funkade mkt bra :)
Har ätit lunch med mina favvotjejer, mycket gott och sjukt mättande! :)  Efter drog vi och kolla de lite i affärer och tog en kaffe. Sen gick Mika och jag hem till henne för en snabbvisit innan vi gick och handlade lite gott till kvällen samt en sväng i chinesaffären för lite roligt läppglans :)
Nu sitter vi hemma och föräldrarna drar snart ut för att äta och då ska vi fixa lite käk och jag får se till att ungarna sover :)

Hoppas att ni alla har en bra helg =)

El dia de las suecas

Just nu, hemma och på mitt rum, Mika är här. Idag är jag tvungen att jobba lite på lunchen så inte lika lång ledighet denna torsdag, men det går bra i alla fall. Har hunnit med att sola en stund på stranden idag, okej lite väl tidigt och kanske lite desperat men ooh så skönt med sol :) och att få lite färg. Så vi tog med lite lunch dit och satt där ett tag! :) Innan vart vi en sväng på banken för att kolla upp lite grejer åt Mika, gick så där men det löste sig på annat sätt!

Är ju dans senare idag och idag ska jag komma ihåg allt jag behöver när vi ska dit.. Gjorde något pinsamt och dåligt i tisdags:
Hämtar dottern, tjafsar om vi ska äta meriendat på skolan eller el grupo, men jag bestämmer el grupo det slutar med att hon får äta lite nötter på vägen. Vi är väl inte bästa vänner, men men.. Väl framme ska jag ta upp våra kort så att vi kan komma in. Och här kommer det, jag ahde glömt mitt kort. Shit vad ska jag göra.. man kanske kan komma in ändå, men nej. Så jag ringde mamman som var hemma, bad så hemskt mycket om ursäkt och förklarade. Hon säger bara, jaha nej men då kan ni gå till parken istället det är lugnt. Oj här blev jag värsta nervös och skämdes men sen vart det ingen big deal.
Men idag ska jag komma ihåg korten! Det är skönt att få sin egna lilla timme med en kaffe i cafét där och den lilla variationen som det blir i "arbetet" :)
Ikväll ska jag och Mika ut en sväng och kolla läget.


Jag har en underbar kusin :)



Fick ett mkt fint paket av henne idag, innehållande solroskärnor, knäcke, sesamkakor samt ett brev! Tack igen Bella och det var väldigt uppskattat. Ska mumsa länge på dessa saker!

Dagen har hittills spenderats ute i solen, när vi väl har sol här så är det varmt och skönt men dagarna utan så är det fortfarande ganska kallt, typ jacka och halsduk..
I alla fall förmiddagen blev det lite solning på strandpromenaden, sen hämta dottern i skolan och käka lunch. Idag en god sallad med feta :) Sen träffade jag Mika och vi tog en kaffe på ett café vid stranden :)
Tisdag idag ju, vilket innebär att jag tar med dottern till dansen efter skolan idag. Jag gillart, kan passa på att göra min spanskaläxa.. Sen kanske det blir ett stopp i parken på väg hem efter dansen och sen är typ min jobbdag över. Efter middagen beger jag mig nog upp till el coto och Mikas casa för att ge henne company när hon babysitter. (haha gilla språket, eller hur)
men hörreni ha en fortsatt bra dag!! =)

måndag förmiddag

Har varit en bra förmiddag och jag har hunnit med mycket! :) Morgonen började väl sådär.. flickan ville inte gå upp, var seg med frukosten, kläderna gick bra men sen när vi skulle gå så vägrades det på grund utav att hon ville se klart svampbob fyrkant, vilket inte var möjligt, men sånt kan vara svårt att förstå ibland. Sura miner hela vägen till skolan, men vi skiljdes som vänner :)
Hem, göra klart spanskaläxan, (jag vet sista minuten, dåligt), bädda sängar, plocka iordning frukostgrejer och diska sen gå till spanskan. Efter en timme så satt jag och Susie och pratade ute en stund efter innan jag gick hem igen. Här har jag städat mitt rum, eftersom städerskan verkar ha övergett oss eller något haha. Så dammsugning, dammning, putsning rubbet, fräscht och gött i rummet nu! Sen tagit hand om min tvätt och duschat.
Sitter just nu ute på balkongen i solen och njuter, som tur är, är det ju vindstilla här på balkongen annars hade det vart lite kyligt.. :P Ska snart gå till skolan och hämta dottern, men hinner sola en stund till! =)


Grattis syster sigge

Lillasyster fyller år idag, GRATTIS PÅ DIN 15ÅRSDAG! :) Jag hoppas att du har haft en bra dag och att du är nöjd med allt! Miss u sista <3 Kram





Efter jobbet mötte jag upp Mika för en picknick på stranden, soligt och härligt men ganska kallt när solen gick i moln.. Satt och mös en stund innan vi mötte upp de andra tjejerna för ännu mer solande! :) När vi fått nog blev det en kaffe och sen lite shopping. Hittade en byxdress på rean idag :) Just nu är jag hemma då jag ska vara barnvakt ikväll, lite segt eftersom alla andra tjejer är hemma hos Susie och äter och har trevligt, men kan hända att jag möter de senare :)






por fin..

en dag med sol och sådan värme så att man faktiskt slipper ha på sig den tråkiga jackan! :) Efter spanskan blev det en kaffe på ett utecafé som ligger längs med stranden, passade på att försöka få lite färg i ansiktet. jobbat lunchen och den gick relativt snabbt och efter det gick jag bort till strandpromenaden med en tidning för att njuta ännu mer av solen! =) Nu är jag dock inne och ska ju snart jobba igen, men hoppas på parken med bara dottern idag, så mycket lättare att bara ha en då vi är i parken. Eftersom sonen kräver 99% uppmärksamhet blir ju dottern såklart lite smått ledsen och sur för att jag inte kan vara eller kolla med henne.. Sånt är livet vettni vi får väl se hur det blir helt enkelt! Ikväll blir en lugn kväll hemma ensam, sitter inte barnvakt men jobbar ju imorgon så kommer inte följa med de andra ut. Det får bli imorgon istället!
Ha en bra helg :)

GRATTIS mormor som fyller år idag! Önskar dig en bra dag kram

torsdagslunch

Vet inte om jag sagt det förr kanske, men jag gillar mina torsdagar! :) För er som inte vet varför så är det för att jag jobbar inte lunch på torsdagar, vilket är skönt för man kan enklare ta sig för något. Man behöver inte tänka på att hinna hämta dottern. Så torsdagar är jag alltså ledig från 10-17 ungefär =) like it a lot! Min vän Mika är ju också ledig så vi träffades ju såklart, finns alltid massa att prata om och vi gick en sväng i en klädaffär sen passade vi på att göra lite lunch, idag gjorde vi dock inte så mkt mer än gick och handlade och åt. Det blev empanadillas med tonfisk och en tonfisksallad och en yoghurt. Som smakade mycket bra och mätta och nöjda begav vi oss uppåt hennes place för hon behövde vara hemma halv 3.

empanadillas ligger i påsen.. första gången vi provade salladen, men det blir nog fler :)

Jag följde ju då Mika sen tog jag mig en liten promenad. På vägen hem kikade jag in i en chinesstore för att köpa kuvert och sen vidare för att köpa mig lite äpplen, hade ingen frukt hemma och jag behöver en frukt sedan medan dottern dansar :P i alla fall nu ska jag kolla sveriges mästerkock och sen kanske det kommer upp lite mer bilder fb, vi får se!


mycket grå dag

Förmiddagen vart det helt okej väder så då passade jag på att ta en promenad. En maskin tvätt lyckades jag att fixa också. När jag sedan hämtade dottern så vräkte regnet ner, som tur var hade jag med två paraply till oss. Men det där med att hur man använder ett paraply kanske kan vara lite svårt ibland.. Man kanske använder det för att släpa i alla pölar? Eller upp och ner för att samla vatten i det? För att dansa med? att gå balansgång med? ja ni fattar det finns massa sätt man kan använda ett parflax till! ;) haha hon kanske var mer blöt än nödvändigt när vi kom hem men lite regn gör ju ingen skada.
Efter lunch gjorde jag Mika sällskap när hon jobbade och har precis kommit hem. Ska strax ge mig iväg igen för att hämta dottern ännu en gång och vi hoppas på uppehåll nu!
Ikväll efter jobbet, träffar jag Susie och så går vi och träffar de andra tjejerna. Finns ju två nya tjejer här. Så det blir väl ett cafebesök eller så skulle jag tro, innan det blir skönhetssömnen ikväll :)

present



Hade en bra morgon med barnen. Sen tog jag mig en behövlig dusch och skönt att känna sig lite fräschare eller hur? :) Sen kom Mika förbi för lite skvaller och så där. Vi gick ett tag innan jag skulle hämta dottern och då passade jag på att äntligen införskaffa mig en sak, man var tvungen att fråga över disk och hon hämtade flera olika varianter, årsvarianten fick det bli, med veckor i varje uppslag, med spiral.. När jag skulle betala frågar hon om jag vill ha den som present, och av bara farten svarar jag ja. Så ja jag köpte mig själv en present idag :)
Ska snart ut en sväng och hoppas på att regnet håller sig borta för just nu är det solsken och det gillar vi =)

ny vecka

igen..
Japp och som vanligt börjar min vecka med en tidig måndagmorgon. Fick dock mycket sömn då jag somnade tidigt i söndags efter en bra helg med alla tjejer! :) Spenderade hela söndagen med Mika, blev en hel del onyttigheter, sad but true och sen träffade vi alla tjejer och ännu en ny tjej som kommer från England. Hon verkade helt okej, lite svårt att säga efter en gång ju, hur en person är.
I alla fall gick morgonen idag bra och vi hann i tid till skolan jag och dottern, sen var det bara hem, bädda sängar, ta hand om disken, fixa mig och gå till spanskan :) efter spanskan uträttades lite ärenden, bland annat  en kompis som tappat sina nycklar så vi kollade på ett café om de hittat dem, men utan positivt resultat. Lunch, lite läsning en lång promenad utmed stranden och sen mötte jag susie innan vi gick för att hämta dottern och sen var vi i parken och efter kanske två timmar kom pappan med sonen också så då hade jag hand om dem båda en stund innan vi gick hem och jag slutade. blev en lång stund i parken men det är skönt, tiden går snabbare och jag gillar att vara ute. Mina planer för kvällen ändrades men det slutade bra, jag träffade Susie och Bella hemma hos Bella för lite middag som Bella gjorde. Trevligt och gott :) Nu är jag hemma igen och snart blir det kudden för min del..


roligare med bild, även om denna inte är från idag..

Tänkte på det ni kanske är trötta på att höra allt om mina dagar, jag menar de ser ju i princip ut likadana hela tiden. Ska nog komma på lite roliga saker att dela med mig av ska ni se! :)

*

Har nu slutat jobbet för denna veckan, det avslutades i parken men mycket bra väder och snälla barn! :) Nu ska jag göra mig iordning för att gå bort och träffa tjejerna hos Bella och sen göra lunch. Sen spenderar vi troligtvis hela dagen tillsammans =) Får se vad som händer ikväll men jag tror jag vet :P
Barnvakten gick lugnt och bra igår, en del tårar från dottern då hon ville se film men inte fick för sin pappa och sen inte ville att de skulle gå, men det löste vi och hon fick se lite film och sen somnade hon, bra ju!

Nu ska jag byta om och gå..

HA EN UNDERBAR LÖRDAG! :)

vad har hänt?

Okej, ni få som endå följer bloggen, jag finns fortfarande och allt är toppen! Problemet veckan som passerat har varit att vi inte har haft ett fungerande internet vilket såklart lett till att jag inte kunnat uppdatera er om allt roligt" som händer här.. Ärligt talat har det nog ändå hänt en hel del under den tiden jag inte kunnat skriva men vet inte om vi orkar med allt så där bara va..
I senaste inlägget skrev jag att jag inte mådde så bra, huvudvärken har försvunnit men min hals är som den är, men vet ni vad, varför klaga när jag har det så bra för övrigt och jag tror att det kommer gå över någon gång!
Jag har jobbat på som vanligt och helgen som var så vart det karneval här. Så en stor folkfest kan man säga där folk började klä ut sig i lördags. Mycket folk ute hela dagarna och kvällarna och andra saker som skedde, typ uppträdanden osv. Jag hade även lite extra ledigt eftersom familjen under lördag eftermiddag åkte till Galicien och stannade till måndag kväll.
Under lördagen åkte Bella, Susie, Mika och jag till vad jag tror heter Parque principal, vilket är ett shoppingcenter ca 30 minuter härifrån. Och vet ni vad, där fanns Ikea och H&M svenskt:) och såklart massa andra affärer. Anledningen till utflykten dit var att hitta kläder till vår utklädnad, vilket vi gjorde. Köpte mig även ett par tygskor på primark =) På kvällen blev det utgång och den nya tjejen från Kanada följde också med :) Söndagen bjöd på brunch och promenad följt av en tidig kväll.
Måndagen mötte jag upp Susie och vi gav oss ut för att hitta blå färg mm. Vilket visade sig vara ett näst in till omöjligt uppdrag. Fixade lunch till oss fyra tjejer och efter lunch åkte vi vidare till corte ingles för att hitta färg och det löste sig! :) Hade planer på att titta på paraden men hann inte utan var tvungna att gå hem till Susie innan den börjat. Och efter ett tag där började förvandlingen till Avatarer, vi var sju tjejer som denna kväll blev avatarer. Mika som är grymt duktig på att teckna tog hand om att måla allas ansikten, mkt bra! =) Sen gick vi ut och hade en rolig kväll bland alla möjliga olika utklädnader. Var rätt svårt att få bort den där nedrans färgen men det var värt jobbet, för kvällen blev bra och folk såg vad vi var!
Lite jobb tisdagseftermiddagen och sen onsdag var allt som vanligt igen.. Tror att det var bra med ett litet uppehåll ifrån barnen både för dem och mig. Vi har vart på hennes dans, jag har gjort mina spanskaläxor, umgåtts med goa tjejer, promenerat, städat, tvättat.. ja ni vet såna intressanta saker.
Var barnvakt igår kväll och Mika höll mig sällskap, de kom hem tidigt så vi bestämde oss för att gå ut och kolla läget litegrann, vilket var ett bra beslut! :)
Den här dagen har gått relativt fort, kändes som om jag nyss vaknade för att gå och hjälpa dottern med kläderna och hennes hår och sedan gå till spanskan. Efter spanskan lite häng med Susie och Mika. Efter lunch passade jag på att ladda upp lite bilder på fb, tog lite siesta, en promenad och kvällspasset erbjöd lite teckningar, läsning och en sväng till parken efter mellanmålet :) Jag sitter barnvakt ikväll också, men ikväll blir jag hemma hela kvällen :)

Bjuder på lite bilder från veckan..




some were hungry after the shopping..




resultatet (jag och susie)


making lunch with mika :)


hemmakväll

jag är hemma ikväll, känns som om det behövs för mitt huvud mår inte bra och bihålorna tampoco.. Är hellre frisk till helgen för då händer det massa roliga saker! :) Familjen åker dessutom bort i helgen och kommer hem måndag. Så får lite extra ledigt vilket känns bra!
Eftermiddag/ Ikväll skulle föräldrarna ut och göra lite ärenden, de brukar annars alltid vara hemma när jag är med barnen, så tycker det är skönt att de lämnar oss ensamma ibland så man vet att de litar på mig och jag anser att det är bra för barnen att inte ha föräldrarna vid sig hela tiden.. i alla fall tror jag att sonen grät kanske tio minuter innan han fattade att det var lugnt, först började han skrika/ gråta för att han inte fick se tv och sen gick ju dem till på köpet.. men det gick bra sen och vi busade massa, de hade en hel del energi att göra av med märkte jag!

Nu ska jag nog kolla lite fotboll, tror det är valencia- barcelona och sen ska jag sova massa och bli av med huvudvärken och så vidare..


avslutar med en bild från helgen :) Goa tjejer =)

onsdag 2 mars

Förmiddagen bjöd på lite chatt med vänner och sen en långpromenad med spansk radio i öronen, ganska speciell musik men antar att en liten anledning till att man tycker så kan vara att man inte riktigt hänger med på betydelsen.. I alla fall var det en skön och ganska kall runda.. Denna veckan har börjat med kallt väder och regn men det lovas sol och värme till helgen! =)
När jag hämtade dottern i skolan så mådde hon inte så bra och väl hemma fick jag knappt i henne någon mat, hon åt kanske lite men sen blev det yoghurt.. Hon är hemma från skolan i eftermiddag!
Själv åt jag lax och pasta till lunch! :) Efter lunch mötte jag Mika för en kaffe sen hängde jag med henne och hämtade hennes "pojkar" och sen vidare hem.

Hade fått ett eller nej flera samtal till min svenska telefon från samma nummer, den telefonen bär jag aldrig med mig och jag har ingen aning om vem det är, hade lämnat ett röstmeddelande men det hjälper mig föga eftersom jag inte kan ringa röstbrevlådan härifrån. Gillar inte att inte veta vad det handlade om.. Säkert inget viktigt men i alla fall. Nyfiken ju :P

Jag ska göra lite spanska innan jag börjar jobba nu..


RSS 2.0