att jag aldrig kan lära mig..

Jag glömmer alltid att ta med det där fördömda paraplyt när jag ska gå till skolan och hämta dottern. Vilket är behövligt att ha nästan varje dag eftersom det regnar väldigt ofta och man inte riktigt vet när. Som idag var det fint när jag gick hem från lektionen och ja, jag kunde ju kollat läget innan jag gick ut och hämtade henne men så smart vart jag inte. Måste lära mig alltså!!

Frågan är vad jag ska ta mig för i eftermiddag..
Tänkte antingen gå till los fresnos, ett shoppingcenter eller ta en lång promenad med goo musik i öronen..
Ja nu ska jag i alla fall äta lite så kan ju bestämma mig under tiden, förhoppningsvis!
Måste även kolla utbildningar lite mer så att jag får mer hum om vad jag vill och ska välja. Tänker söka högskola till hösten men sen får vi se vad som händer! ;)

GRATTIS TILL MAMMA SOM FYLLER ÅR IDAG! SKA ÄTA EN EXTRA GOD KAKA IDAG FÖR ATT FIRA DIG ;) KRAM

kortis

Efter jobbet igår vår standardlunch på lördagar kycklingi pita :) mums. Med Susie och Mika, som verkligen är två jättehärliga tjejer! Tog lite siesta, sen gick vi in mot centrum för en kaffe med Bella och Karin och lite fönstershopping :)
Hem till mitt och hämta kläder mm sen samma för Mika för att sen komma till Susie och fixa oss inför en mkt bra kväll! :)

Har sovit länge och käkat frulle och nu ska jag träffa Susie och Mika för en promenad :)

En kort uppdatering men nu vet ni att jag lever ;)

barnvakt


Min och Mikas middag igår. Empanadilla med tonfisk och en sallad :) Var ju som sagt barnvakt och Mika kom snällt över och höll mig sällskap! Blev mycket prat, skratt, allvarliga och så vidare.

Fredagen rullar på, har varit på spanskalektionen och efter det i bibblan och sen tagit en kaffe :) Fick en vitaminshot till kaffet typ, någon slags juice tror jag. Hämtat dottern i skolan och vi åt hemmagjord pizza till lunch, hon åt sjukt mkt, ojoj jag blev väldigt mätt men den var god :) Nu sitter hon och ritar och ska snart tillbaka till skolan med pappan. Eftersom mamman inte kom hem på lunch idag måste jag jobba lite extra och vara hemma med sonen tills pappan kommer igen, är dock bara 15-25 minuter men i alla fall, hade planerat en promenad samt lägga upp lite bilder på fb, men kanske hinns med i alla fall.
Vädret är bra idag så jag tror att jag ska ta med merienda till dottern när jag hämtar henne i eftermiddag så vi kan gå till parken direkt och leka lite :)

energi

Idag är det solsken och värme yes =)=) Jag tog till vara på det genom att först gå en långrunda sen fixa lite här hemma. Tvättmaskinen vart ju sönder så idag var det två killar här och lagade den. Som tur var tog mormorn hand om dem och det lät som om det var en ganska vild diskussion om något, jag hängde inte med i den spanskan ska jag erkänna. Men i alla fall när de gått så gav jag mig ut och sprang. Underbart, men jobbigt. I alla fall älskar jag känslan efter en runda och man får ju faktiskt mycket mer energi av att röra på sig :)
Ska väl ta och hoppa in i duschen strax och bli lite fräsch och jag tror jag ska ut ännu mer i eftermiddag innan jag måste hämta dottern och gå med henne till dansen :)
Efter duschen blir det också något att äta, hmm får la se vad..
Ikväll babysitting, men jag får sällskap av Mika :) Kvällarna med barnvakt blir mkt bättre när en kompis kommer över anser jag :)

HA en bra dag

fast

Fastnade vid datorn fast jag borde fortsätta med tvätten.. Jag ska göra det efter detta inlägget! ;)
Har ju hunnit med morgonpasset och sen tagit en dusch och i alla fall plockat in tvätten, måste bara vikas och så. Tråkigt nog gick tvättmaskinen sönder igår kväll, men det fixar dem väl förhoppningsvis snart och det var tur för mig att jag hann tvätta innan. :)
Mika kommer hit senare och sen blir det en kaffe :)
Annars kommer nog dagen flyta på som vanligt och ikväll ska jag träffa Susie och Mika för ännu en te/kaffe :)


la reina de debujos



Japp jag blev nyss utsedd till teckningarnas drottning typ. Haha hon tycker jag målar bra och vill alltid ha mig till att måla åt henne.. Det blir inte så men så länge hon är nöjd så! :)

Nu ska jag äta sen beger jag mig mot MIKA =)

Kramar

mån tis

oopps ingen uppdatering igår, men ärligt talat så hade jag nog inte tid till det riktigt. VAr en rätt händelserik dag men inte mycket att berätta om här..
Lektion som vanligt, följde me hem till Susie och sen tog Mika och jag en kaffe och efter det hämtade jag dottern... ja ni fattar. Em kollade jag film på grund utav det dåliga vädret.
När jag hämtat dottern i skolan på kvällen skulle vi gått och kollat teater, men när vi kommer fram säger de att det är fullt. Lite smått sura miner från lilla damen, plus att hon på vägen hem hittade en ballong på vägen som hon plockade upp och stoppade i munnen trots att jag bestämt sa nej. Men men hon bad om ursäkt senare och vi hade en kul kväll tillsammans :) Efter middagen kom Mika och sen gick vi ut en sväng :) :) Blev en trevlig kväll!

Idag regnar det återigen, men det är inte kallt så något positivt finns det ju med allt! Jag var på bibblan tidigare och lämnade tillbaka min bok, hade tyvärr inte hunnit läsa ut den men kände inte att jag brydde mig så mkt man visste liksom slutet i alla fall. Hade inte tänkt låna ngn ny bok men kollade i alla fall och hittade alchemisten (stavning) har velat läsa den i Sverige men nu blir det i Spanien på engelska istället! Hoppas den är bra och att jag fattar :P
Om ca tio minuter ska jag gå för att hämta dottern och idag ska vi äta spaghetti och köttfärssås så jag hoppas vi slipper sura miner till lunch idag.
Sen hoppas jag på en kaffe med Mika efter lunch men vi får se helt enkelt!

KRAm

lata söndagar..

De är inte direkt väldigt innehålssrika, men helt okej ändå. Söndagar alltså.
Kvällen natten var också helt okej men har haft roligare. Blev mycket spring mellan olika ställen. Under dagen fixades det ju lunch och grejer men jag har inte bilderna ännu så ni kan få se dem imon tror jag ;)

Sov ju rätt länge idag, gjorde lite läxor och kollade tv. Vart fint väder i stort sett hela dagen men så klart ösregn när jag skulle ut för att gå till cafe del sol och träffa tjejerna för en kaffe. Men lite regn överlever man ju såklart. Trevlig kaffestund sen skiljdes vi åt. Men Susie och jag bestämde oss för att hitta på något, kände inte för att gå hem. Så vi tänkte gå och äta något, men var egentligen för tidigt eftersom klockan var runt åtta.. Vi följde Mika och sen bestämde vi oss för att äta lite chocolate con churros, så fett och sött men gott. Ibland får man väl unna sig att fetta till det lite. Susie är också en väldigt trevlig och rolig tjej att vara med. Tror att vi är ganska lika till sättet och hur vi tänker.
Vi hade tänkte gå och äta en sallad, som för övigt är väldigt god på en viss restaurang, men kände att det nog räckte, man blir otroligt mätt på de där churrosen så vi skippade helt enkelt salladen. Gick en sväng, pratade och sen gick var och en till sitt.
När jag kom hem pratade jag lite med dottern och mamman, sen säger mamman så här:
I was at my uncle before and when i got home, the father, told me you were still sleeping..
Haha aa eller hur jag gillar att sova länge gärna hela dagar. Nej men de var inne på sina rum när jag gick halv fem och jag ville inte störa dem så de märkte väl inte när jag gick och när jag vaknade och gick upp tidigare under dagen så var han inte hemma så vad skulle han tro, han hade ju inte sett mig så..

Så nu sitter jag i min sköna fåtölj och funderar på vad jag ska göra innan det är dags för skönhetssömnen, jag borde kolla lite spansk tv och läsa ut min engelska bok (ska lämnas till bibblan om tre dagar), kolla utbildningar.. men det blir nog sista avsnittet av masterchef usa och sen ett avsnitt av solsidan kanske läser lite också..

lördag

Sonen kollar på lets go pocoyo och jag tänkte ge er en liten uppdatering.
Barnen var snälla igår och vaknade inte upp en enda gång! :)
Oj det gäller att vara med i programmet samtidigt eftersom han säger allt han ser och vill att jag ska upprepa..
Aja, gick alltså bra igår kollade masterchef usa och läste min engelska bok..

Har inte hänt mkt än idag, har ätit frukost och gjort mig iordning. Vart med dottern innan de gick. Hon och föräldrarna skulle nämligen ut och shoppa idag, så det är bara jag och sonen hemma.
Solen skiner så att om någon timme eller mindre ska jag nog ta med mig honom på en promenad och lite lek i parken. Så mycket roligare att vara ute, få frisk luft och se lite annat än lägenheten, dessutom tycker jag att tiden går lite fortare om man är ute :)


Förra lördagen tog vi också en sväng i parken och kollade på alla fåglarna

fredag

Har varit en bra dag. Inget särskilt som hänt egentligen men kan väl gå igenom dagen lite kort sådär.
Morgonen blev lite stressig men helt okej. När mormorn kom gick jag iväg till spanskalektionen. :) Vi fick massa läxa över helgen, men har redan gjort hälften så det är ju bra! Imorgon kommer jag inte ha tid eftersom jag jobbar och sedan ska träffa las chillichicas efter och söndagen får jag väl ta och göra det som är kvar helt enkelt! Efter lektionen gick jag och Mika och köpte paraply och tog en kaffe, mys :) Sen var det dags att hämta dottern i skolan och sen ge henne lunch, idag fick hon ris och tonfisk och jag åt rysk sallad. Gick en promenad efter lunch. Köpte lite mango som jag ska äta ikväll :) Sen var det dags att hämta henne igen, regnade lite nu och som tur var hade jag tagit med ett paraply. När vi kom hem var deras halvbror här så hon lekte en stund med honom innan han gick, när sonen vaknade åt de mellanmål sen lekte vi. Jag gjorde en liten tävling med flickan, vi skulle gissa vad vi målade, hon gissade på engelska och jag på spanska, pinsamt nog men hon vann.. Till mitt försvar måste jag säga att hon ritade väldigt svåra saker, typ örhängen, näckros, piltavla osv inte direkt de saker jag har lärt mig ännu :P hon fick även se lite mer pippi långstrump hon gillar det verkligen :)
Nu ska strax föräldrarna gå ut och äta och jag ska vara barnvakt, hoppas de sover bra ikväll barnen! :) Själv roar jag mig väl med att kolla något program på play och kanske läsa lite skvaller på spanska fast är nog för trött för att ens fatta något..


När vi kom hem vid lunchen låg detta fina kort i vårt brevfack! Tack så jättemkt och jag saknar er också! :)
Är kul att få lite post hemifrån, så blev himla glad när jag såg kuvertet med mitt namn på ;)

Ha en bra kväll!

torsdag

Idag har vädret varit helt knas! På förmiddagen när jag fått reda på att min skypedejt inte kunde gav jag mig ut. Okej det var grått och kallt, men uppehåll så jag vågade mig ut på en promenad. När jag kommit halvvägs dit jag tänkt gå så börjar det ösregna riktigt stora och tunga regndroppar så jag vänder. Och då börjar det typ storma, nästan i alla fall kändes som om jag stod still, rejäl motvind alltså! Då befann jag mig på strandpromenaden och när jag kom tillbaka in vid husen så var det medvind och hm inte så jobbigt precis. Sen rätt som det var så kom solen och det slutade blåsa så jag bestämde mig för att gå runt fotbollsarenan, bra väder resten av promenaden :)

bild från strandpromenaden el moro heter den för övrigt, (tror jag), lägg märke till att solen skiner på det där tornet, såg lite häftigt ut tyckte jag. Annars ser ni väl hur grått och kallt det ser ut över havet..


en till bild. Haha är typ alltid bilder på havet här i min blogg, men jag vet inte är något som gör att jag fotar det och gillar det..


Så här fint blev vädret i slutet av promenaden, och i parken börjar blommorna på en del träd slå ut så det känns som om våren snart kan vara här =)


i detta hus bor jag nuförtiden :)

Gick hem och segade efter promenaden, blev dåligt väder och regn sen igen.. Kollade Sveriges mästerkock. Sen åt jag lunch, idag var det couscous (stavning?) med en gryta på kyckling, ärtot, morötter, brysselkål. Välidgt mumsigt :)
Segade lite till efter lunchen och kollade masterchef USA :) Fast gjorde lite nytta, ägnade säkert en och en halv timma till att kolla olika utbildningar och andra möjligheter till hösten, men är inte mycket klokare nu ändå :/ är så svårt vad ska man söka, vart ska man söka? Har väl ett hum om hur jag ska göra sen får vi se hur det blir och vad jag bestämmer mig för till hösten :P Sen hämtade jag dottern ca 17.00 på hennes skola och så gick vi till dansen. Slapp regnet på vägen dit och fast fick sitta under tak och äta mellanmål. Under hennes dans gick jag till cafeterian tog en kaffe, läste lite och skrev ner lite planer. Regn på hemvägen men glada miner från henne, vilket var bra så vi slapp tjafs idag! :) Hemma var hon tvungen att göra lite läxor, men mamman hjälpte henne med det och jag tog hand om sonen.
Har ätit kvällsmat tagit en dusch och snart ska jag sova :)

Sov sött vänner :)

gårdagen


På promenad upp på kullen. Och som ni ser där långt bort i bilden så har vi snö även i Spanien ;)


Hade barnen själv hemma, typ första gången. Det var skönt eftersom man slapp känna sig kollad av dem hela tiden. Även om det inte stör mig att de är hemma när jag är med barnen. Haha fint det ser ut på deras rum efter att vi haft lite maskerad och lekt massa. Jag blev någon slags hawaiibrandman, hade typ reflexvästgrej och såna dära blommor runt halsen, hon tyckte att det var mkt roligt att klä ut mig. Själv var hon en prinsessfe. :)

Efter att jag gjort deras mellanmål som består av fruktpuré så visade jag lite pippi långstrump för flickan medan killen och jag läste böcker, puzzlade och sjöng med rörelser :)

På kvällen gick jag bort till Mika som var barnvakt. Även Susie var där, snack och film :) Gjordes lite planer inför helgen :) vilka jag ser fram emot! Traskade hemåt runt 23.30 och sen somnade jag nog ganska snabbt..

GRATTIS JULIA!

Idag fyller min goa kusin Julia 5 år!

Skickar ett stort grattis till prinsessan från mig i Spanien :)


julia och jag på gotland i somras..

Ha en toppendag Julia och ät mycket prinsesstårta! KRAM <3

Exempel på vanlig tisdag i mitt liv just nu

8.00 - Klockan ringer men jag snoozar tio minuter

8.10 - Går upp. Klär på mig, sätter upp håret, tvättar mig (morgonsysslor sådär ni vet) och försöker se lagom fräsch ut när jag säger god morgon till dottern, sonen och pappan (mamman har redan åkt).

8.25 - När mamman åker tidigt ska jag hjälpa till med dotterns hår och kläder.
Dottern äter frukost, vilket hon brukar gjort vid den här tiden. Så jag kammar och gör en frisyr medan hon äter. Hon har alltid någon slags rosett i håret och det gäller att hon ser ordentlig ut. Sen borstar vi tänderna. Klär på henne skoluniformen, skor och jacka, ger henne sitt mellanmål och så åker hon och pappan till skolan resp jobbet.
8.50 - Bara Beltran och jag kvar hemma. Vi kollar Pocoyo och cantajuegas, vilket är sånger med rörelser till vilka han älskar. Spelar även lite fotboll innan mormorn kommer..

9.30 mormor kommer. Jag utför mina sysslor på morgonen, vilka är att städa undan frukostdisken, bädda deras sängar och plocka iordning på sovrummet. Lägga in dotterns pyjamas. Sen äter jag frukost, idag bestod den av te, yoghurt och muffin. Under tiden som jag äter kollar jag tv. Sen kollar jag facebook och lite vid datorn.

10.45 Slänger in en maskin tvätt och bestämmer mig för att springa en runda.

11.00 SPRINGA! :) Sen stretch i parken. Var behagligt väder, solen sken men ganska kyligt.


tur att bilden blev suddig, slipper ni se hur fräsch jag är efter min joggingrunda..

11.45 Hemma igen, lagom trött och svettig. Hänger tvätten. Tar ett äpple dricker massa vatten och varvar ner litegrann. Duschar och fixar till mig innan städerskan kommer.

12.50 Går för att hämta dottern i skolan. Hon hade ingen lust att prata idag så vi gick tysta hela vägen. Väl hemma fortsatte det och hon pratade inte med städerskan heller vilket hon brukar väldigt mycket! Sen blev det lite tråkiga miner då varken hon jag eller städerskan hittade en teckning som vi gjort kvällen innan. Men när mamman kom hem åkte leendet på flickans läppar som tur var. Innan mamman kom hem bytte vi tröjan till pyjamaströja, tvättade händerna och åt pasta med blåmögelostsås och bröd.

!4.15 Åt jag lunch, även jag pasta med den där såsen. Men ytterst lite för är ingen favorit, dock går det bra med en liten klick bara och sen gjorde jag mig en sallad till också :) När jag nästan ätit klart kommer mamman in med en sallad hon gjort och ville att jag skulle smaka. Den innehöll; ruccola, äpple, getost, honung, vinäger och några kryddor. Den var helt okej men jag är inte så förtjust i ostarna de äter.
Jag tog det lugnt efter lunchen, läste lite i min bok, kollade lite tv..

15.30 Går en promenad. Vart in på lidl för att kolla om en grej, som jag inte hittade men däremot hittade jag jordgubbar som jag slog till på. Riktigt röda från Spanien och de var billiga :P Gick även in på en kinesaffär för att kolla efter en agenda och kollegieblock. Vill kunna hålla reda på allt på ett smidigt sätt och ha lite böcker att skriva i. Tycker det är skönt att ha papper och penna ibland och skriva ner istället för dator. Hittade dock ingen agenda, men blev ett litet block, ett nagellack och nagellacksborttagningsmedel. (heter det så?)

när jag kom hem från promenaden

16.30 Åt den andra halvan av äpplet från i förmiddags och packade ner mina läxböcker, ordbok, vatten, kamera, plånbok... Fixade flickans mellanmål och hörde med mamman om klädseln och dotterna hade redan med det till skolan.

17.00 Hämtar dottern, byter om till den fina klänningen på skolan och går till El grupo. Där hon har disneydans. Innan det börjar äter hon sin merienda i lekparken på el grupo. Så lämnar jag av henne i danssalen och går till cafeterian för att dricka kaffe, göra mina läxor och skriva lite.


Blev ett hjärta i mitt kaffe

18.30 slutar dansen och vi går hemåt. I början av hemvägen vägrar hon lyssna och är allmänt jobbig, men hon var hungrig och trött så är väl en ursäkt. Jag tror hon märkte att jag tyckte det var jobbigt att hon inte lyssnade och att jag blev lite låg för hon gav mig en bamsekram och en puss på kinden halvvägs hem sen vart allt bra. Men herrejisses vad kallt det hade hunnit bli. Det blåste dessutom rätt rejält.
När jag står och ska låsa upp porten kommer pappan upp bakom och skrämmer typ livet ur oss båda.
Uppe så kör vi lite mer cantajuegos med Beltran, sen byter dotterns kläder till pyjamas och lite lek, rita, sjunga

20.15 Bad som gäller för de två busarna. Behövde inte hjälpa till idag. Så jag passade på att lägga in bilderna till datorn. Njöt av några jordgubbar, de smakade såå gott, söta och mycket smak! Kanske rent av köper några fler imorgon..
När sonen var klar lekte jag lite med honom, sen skulle de äta. Jag plockade in min tvätt.



21.15 Middag, typ kotlett med en ostskiva på i hamburgerbröd och potatis. Annorlunda men helt okej!
Vek min tvätt, pratade i telefon, plockade lite, började skriva detta inlägg

22.15 Mamman hjälpte mig med en sak. Sen pratade vi massa om allt möjligt. Hon visade lite fotografier. Hon är verkligen en trevlig person som man lätt kan prata med och hon känns ärlig och snäll!

23.20 Typ nu jag sitter här och skriver klart, lägger in bilderna, ska kolla fb och lite bloggar innan jag lägger huvvet på kudden och förhoppningsvis somnar. :) men mina ögon börjar kännas lite tunga så

Okej, så här kan alltså en tisdag se ut för mig nu. Tiderna är väl ungefärliga men ville skriva med dem så att ni får ett litet mer hum om hur det är och så där. Om det är något ni undrar kan ni ju alltid lägga en kommentar och fråga så svarar jag gärna!

GONATT



alla <3 dag

Skulle gått på dejt med tre snygga tjejer ikväll, men jag sitter barnvakt. Tyckte att de kunde gå ut och äta lite gott och så där så klart man ställer upp och är hemma liksom!

Annars har väl dagen varit helt okej. Mycket kallare idag också vilket är tråkigt eftersom det var så varmt förra veckan. Känns skumt, jag menar då gick vi runt i linne och typ svettades och nu är det i stort sett vinterjacka och halsduk som gäller.. Dessutom ösregnar det :( men jag ska ju inte ut ikväll så varför bry sig! :P

Var och hämtade mitt gijonkort idag. Vilket är bra, nu slipper jag ta med papper om jag vill låna böcker osv, lite smidigare med ett kort ellr hur!

Även bestämt att jag ska åka med familjen på semester i mitten av april, vart väl två ställen de väljer mellan så får se vad det blir. Var lite velig om jag skulle med eller inte, hade lite att säga till om, var alltså inte tvungen att följa med. Men sen tänkte jag att det är ju alltid kul att se nya ställen och familjen ville gärna att jag följde med så, ja så blev det helt enkelt.. (även om jag fortfarande är lite osäker på om det var rätt val)

Ett inlägg som blev ganska osammanhängande haha

Ett hjärta till familj och alla vänner! Tycker om er mycket!

söndag

Efter jobbet igår blev det shopping med Mika, köpte mig två blusar, en ring och ett paraply. Ringen gick dock sönder igårkväll (bra kvalitet där). Mycket trevligt med shopping och en liten lunch på ett café. På kvällen gick vi ut och dansade och hade roligt hela natten, några gav upp lite tidigare än de andra men jag var nöjd då så kändes lagom att gå hem. Man är lite så där trött på söndagarna om man vart ute lördagen men det kan det vara värt eftersom det är kul att gå ut! :)

Åt för mycket frukost för ett tag sen så är väldigt mätt. Är som sagt lite trött och seg idag så ska inte ta mig för något särskilt, dessutom regnar det. Hade det vart fint väder hade jag gått ut men jag känner inte för att gå ut mer än nödvändigt i det gråa vädret som är idag. Senare träffar jag tjejerna för en kaffe och lite snack =)

11 februari

Idag är i stort sett alla som går i skolan lediga. Vilket dottern gör (hon är ju iofs sjuk så hon hade ju vart hemma iaf) men men jag har ju lite tur kanske då föräldrarna är lärare så de är också lediga.
Jag skulle jobbat som om det vore en lördag men eftersom jag har lektion på morgonen så jobbar jag en sväng ikväll istället. Vilket innebar att jag hade lite sovmorgon idag, skönt :)
Lektionen var sådär idag, jag vet att jag har väldigt höga krav på mig själv och det är inte så bra alltid för ja.. Vi struntar helt enkelt i dagens lektion och morgonen :P
Skulle följt med Bella och Mika och fixat lite lunch men kände att jag var tvungen att fixa lite andra grejer. Hade enormt mycket tvätt. Eller ja beror ju på vad man jämför med men jag behövde tvätta om man säger så! Så under tiden kläderna blev rena bytte jag om till träningskläder och gav mig ut för att springa lite. Det var dags nu igen eller hur? Har fortfarande kvar lite förkylning men inte ont i halsen så då ska det väl inte vara några problem. Det var skönt att springa även om det var mycket jobbigt! Men när solen skiner och man blir riktigt svettig då känns det så bra att träna, tycker jag. Har nu duschat, hängt tvätt, ätit tortilla och sallad och nu ska jag ut igen. Solen skiner även idag så jag tar med mig boken till strandpromenaden och slår mig ner. Kanske köper en kaffe på vägen ;) Ja, jag gillar kaffe!
Efter jobbet ikväll ska jag bort till Mika, hon sitter barnvakt och då blir det nog lite snack och film :)

Ha en bra dag!

picknick

När mamman kom hem vid lunch sa hon att det var väldigt varmt ute, 22° och det är ju inte helt fel. Det passade dessutom perfekt då Mika och jag bestämde oss för att ha en liten picknick istället för vad vi egentligen planerat. Hon fixade en väldigt god sallad och så köpte vi empanadilla (heter det så? aja strunt samma) med tonfisk, de är mycket goda, köpte även trodde vi i alla fall, yoghurt till efterrätt. Det var nog något annat och inte så väldigt gott upptäcte vi dock senare när vi åt dem. Satt och njöt länge av solen och maten innan vi gick en sväng för man blev lite väl mätt. Hon började jobba ca 16 så en kaffe på vägen, fixa lite merienda till hennes "barn" och sen hämta honom.
Pratade lite med dagisfröken där, och ja vi är svenska och nej vi ser inte svenska ut! Både jag och Mika är ju mörkhåriga och ingen har väl riktigt blå ögon heller.
Så tog vi med honom till parken och kunde njuta av solen ännu mer =) Efter lite mer än en timme tröttnade vi allihop och gick upp för den otroligt branta backen till deras hus. De gick in och jag gick vidare.
Gick in en snabbis på lidl för jag skulle köpa bananchips med chilismak tills imon, men hittade de inte :(
Så blev ett jättegott äpple och tuggummi istället :)
Lite läskig och obehaglig upplevelse medan jag står i kön. En man kommer upp bakom och viskar. Men jag fattar inget och tror förresten inte att han pratar med mig så det spelade ju ingen roll. Han står lite väl nära och fortsätter väsa, sen innan jag ens hinner ta mina varor så ställer han sin kasse över dem. Jag skyndade mig därifrån kan jag lova.
Ikväll tog jag med sonen till lekparken. Skreks lite innan vi kom ut men sen gick allt super! På vägen till lekparken står det massa bilar parkerade ut med vägen och han kan verkligen alla bilar, volvo, ford, opel, seat, fiat, mazda, dacia, alfa romeo, mini... kan inte annat än bli imponerad när han rabblar alla vi går förbi. Det spelades fotboll, gungades och lektes i parken innan vi gick hem.
Jag har tagit en dusch, ätit en god sallad och nu ska jag är barnvakt..


satte och på strandpromenaden på räcket (eller vad man ska kalla det)


Mycket god sallad gjord av Mika, morötter, sallad, tomat, kikärtor, tonfisk :)


Mika

Nu ska jag.. ? Jag vet inte är trött men måste hålla mig vaken ett tag till. Kanske se något på play eller läsa..

Sov sött amigos


dottern är sjuk

Idag fick jag lägga mina planer inför dagen lite åt sidan och istället hitta på lite annat. Anledning till detta är att dottern är sjuk. Just nu har hon väl bara feber skulle jag tro men hon spydde flera gånger inatt tydligen så därför är hon såklart hemma idag. Vi sitter just nu vid varsin dator, hon kollar på juan y tolola (eller ngt sånt) Är något tecknat barnprogram som vi satte igång via youtube!
Imorse fick hon typ febernedsättande medicin eller något sånt och efter det kan man inte tro att hon är sjuk. Hon springer runt och sjunger högt, leker, vill spela hockey, rita, puzzla ja allt, men nu har et lugnat sig lite. Och jag är ju ingen läkare men det verkar mest vettigt att ta det lugnt när man är sjuk så att man blir frisk så snabbt som möjligt. Dessutom ska hon ha sitt kalas på akvariet imorgon så då vill vi ju att hon ska vara pigg! :)

Måste göra klart min spanskaläxa idag också..
Vilket innebär att jag ska skriva 6 meningar med dessa ord;
DOLOR
COMPARTIR
CREER
PARTIRSE EN DOS
ESCONDER
GUARDAR RENCOR

9 Februari

Solen fortsätter skina och jag har det hur bra som helst! :)
Okej, ärligt så mådde jag lite sådär imorse av en anledning men så fort jag träffat Mika och vi pratat lite kändes allt mycket bättre. Fick lite smått panik igår, vilket egentligen var otroligt onödigt.
Annars har gått en promenad och pratat under förmiddagen, mycket Mika här nu. Men vi trivs bra ihop och har roligt tillsammans så varför inte!? ;) Ikväll ska vi ut och äta lite, bara så där spontant ;) haha

Ibland är väl tålamodet lite kort när det gäller barnen men oftast inte och vi har oftast väldigt kul tillsammans! Efter mellanmålet ikväll ska jag se om vi inte kan gå till parken en sväng. Det är ju fint väder och inte för kallt och dessutom är det roligare och tiden går mycket fortare :P

Jag känner för att gå en riktigt  lång och härlig promenad nu, fast först ska jag smälta lunchen lite grann och sen ger jag mig ut, kanske upp till monumentet och tillbaka, är en bit och väl där tycker jag att det är så fint att kolla ut över havet och in mot staden/stranden..

sooool

Varit på cafe del sol med Mika efter morgonpasset. Sen satt vi ute i en park och njöt av solen, pratade planerade =) Det är riktigt bra väder även idag vilket är underbart! jag ska ta med min lånade bok och gå ut och sätta mig någonstans i solen tror jag, kanske på stranden..
Ikväll har flickan dans så då blir det lite annorlunda mot de andra dagarna då vi i stort sett bara är hemma och leker. Hon dansar disneydans, vilket jag tror betyder att de dansar till musik från disney filmer och liknande. Hon verkar gilla det även om hon säger att hon inte vill gå dit så är hon jätteglad efter och säger att det var jättekul.
Just nu sitter hon och surar och jag hör lite muttrande, vet inte varför..

Fick ett paket från Sverige igår, tack så jättemkt, allt var väldigt uppskattat särskilt lingonbrödet! ;) <3

Nähä nu ska jag inte sitta här inne längre :)


bild tagen igår..

mycket bra

Jag mår verkligen bra idag, haha. Nej men är glad, har massa energi, solen skiner och det är varmt, det känns inte som om det finns något att oroa sig för, bra dag helt enkelt, hitills i alla fall!
Morgonen gick mycket bra, dottern klädde till och med på sig själv och var allmänt hjälpsam och trevlig, det gillar jag! Sen min lektion och så gick jag och Mika till bibblan och efter det en kaffe i solen. Hoppas man kan börja få lite färg snart och man får ju passa på när solen är framme, för det regnar faktiskt ganska mycket här.
Gijon är en av de platser i Spanien som får mest regn! Wohooo Nej men det är väl värst nu på vintern och blir bättre senare :)
Jag ska nog ta med mig en tidning och gå ut och sätta mig i solen och njuta! Låter bra va?

Hade förövrigt en mycket bra helg med las chicas! :)

tjejdag

Japp har jobbat klart för dagen, tackar att det är så bra väder idag så jag kunde gå ut med barnen till parken. =) Dock hann vi med massa annan lek härhemma innan. Bland annat lånade dottern min kamera så har väl en hel del att gå igenom senare kan jag tänka mig. haha
Har tagit en dusch, ätit en youghurt, klätt på mig och ska snart göra mig helt färdig eftersom jag ska möta Mika kl, 15 för att gå och äta lite lunch. Efter det blir det shopping, kanske mest fönstershopping men i alla fall. Ska bli kul med en riktig tjejdag :) och ikväll/inatt är det utgång som gäller och det verkar som om alla au pairer ska med ut (alla som jag känner till!) vilket typ är 6 stycken kul ju! :) Får se vad dagen och kvällen bjuder på men jag hoppas det blir BRA! =)

Barnvakten igår gick bra och var inga problem de somnade bra och tiden gick väldigt fort. Kan ju berott på att jag hade trevligt sällskap av Mika. Går ju mycket fortare när man har kul eller hur? Hon hade köpt med sig lite gott, choklad, popcorn och kakor mummms, dock åt vi kanske inte så mkt men i alla fall och lite tidningar som jag kunde läsa senare, snällt!

Ha en bra lördag, i will! =)

lektion, födelsedag, barnvakt

Ja men typ..
Spanskalektion som vanligt på fredagar, fick en hel del läxa och jag fattar inte varför vi får mest läxa över helgen, är ju bättre att få det i veckan.
Efter lektionen är det inte så mycket tid kvar innan det är dags för jobb igen, men jag plockade iordning lite och sen gick jag ut och satte mig i solen i parken. När jag suttit ett tag kommer en dam förbi och håller fram en broschyr och börjar prata, säger då att jag inte fattar och pratar inte spanska, men inte ger hon sig för det. Försöker hitta på lite, och pratar lite spanska i alla fall. Hon berättade om en tjej hon kände i min ålder som hade ett barn och jobbade så tyckte hon att jag var dålig som inte jobbade. Vad vet du om det?? Jag säger att jag måste gå, jaja jag ska bara prata lite till... hon frågar var jag bor mitt namn.. DUM som jag är så berättar jag ju, hoppas inte hon kommr hit och ska prata mer :/ men tror inte hon uppfattade adressen som tur är!
Sen fick jag springa (i stort sett) för att hämta dottern. Som var väldigt snäll idag när jag hämtade henne. =) Fixade lunch och så fick hon mina presenter, vilka hon gillade, skönt :) Hon sitter just nu och pysslar med dem.
Ville ut även efter lunch så tog med mig min läxa och lite och gick strandpromenaden till en plats jag tyckte passade bra. Hann väl inte sitta så himla länge men det var skönt i solen.
Sen fick jag ha hand om sonen medan de andra åkte iväg för att köpa tv och äta på café tror jag. Men det gick verkligen jättebra :) Lekt med dottern när hon kom hem och tillslut har vi ätit kvällsmat, fisk, som var väldigt god!
Jag är ledig en stund nu innan föräldrarna ska ut och äta och jag ska sitta barnvakt, men det kommer bli en bra kväll. För Mika kommer och håller mig sällskap ikväll! =)


satte mig på den stenen, men som ni ser kanske det inte var så smart..


satte mig lite längre bak och gjorde lite spanska istället.


upptäckte på vägen till min lilla plats att det pågick en surftävling..


surftävling, tog ju lite kort för att ha till bloggen.. Där står jag med min lilla kamera medan typ alla andra har värstingkamerorna och försöker fånga den perfekta bilden, men hallå, jag var ju inte ute efter det så. Men kändes lite kul i alla fall haha och de fick ju säkert bättre bilder!

Nu äre snart barnvakt som gäller!
Ha det bra :)

presentpapper

Då morgonsysslorna var klara, frukost äten och lite snack med familj gav jag mig ut för att träffa Mika :) En kaffedejt var bestämd, mysigt och är roligt att prata lite svenska ibland. Som sagt är hon väldigt trevlig och lätt att umgås med :) Solen skiner så självklart passade vi på att sitta och njuta av den också! Mika hade jobb vid två så vi gick hem lite innan ett eftersom hon måste hinna äta lunch innan såklart! Själv är jag ledig fram till ca 16.40. Och eftersom vädret är underbart idag ska jag nog spendera min eftermiddag ute :) (det är kallt, men solen skiner och det vill man ju ta vara på)
I alla fall var jag ju och köpte presenter häromdagen, men köpte jag något att slå in det i då?
Nix, så långt tänkte inte lilla jag.
Kom på det efter att jag sagt hej då till Mika och som tur är finns det en lite chinesestore på vägen hem så fixade det! Eftersom det är till en tjeja som älskar rosa blev det detta papper,



1 februari

Ny månad, already? Ja det stämmer. Januari har gått fort och februari är ju en kort månad och den kommer säkert och svischa förbi bara sådär.. Jaja inte mycket kortare än de andra men lite ;)

Har varit och köpt skolböcker idag, bättre sent än aldrig eller hur? Passade även på att köpa en present till tösen som fyller år på fredag. Gick in i en butik och hittade något som jag blev nöjd över. När jag skulle betala kunde till och med jag mer spanska än den mannen. Menar har man en affär i Spanien kanske man kan försöka anstränga sig lite och lära sig språket.. Tycker i alla fall jag :P
En ny uppgift idag, nämligen har dottern börjat dansa så två gånger i veckan ska jag följa henne dit. Känns kul med lite annat än att bara göra samma varje dag! Idag följde pappan med och visade vart det låg samt hur allt fungerade med kort. Man måste nämligen ha ett kort för att få komma in, jag har bara ett tillfälligt som bara gäller den tiden hon har dans. Vilket jag måste lämna in när vi kommer och dottern drar sitt kort sen kan vi gå in :) Fick en rundtur på stället medan dotterna dansade, det var en stor anläggning med det mesta inom sport, tennis, basket, simning, handboll, hockey, gymnastik, ballet, boxning, gym, spa, friidrott, även studierum, schackrum, rum där de spelade kort (glömde säkert något men ni fattar principen det fanns massa) och ett café där det är meningen att jag ska vänta på dottern. Är så att med det passet jag har så är det meningen att man ska vara i cafébyggnaden. Men vi skulle höra om det var okej att jag sprang eller kunde få träna på gymmet :) Fanns ju tyvärr inget fotbollslag och ahde det funnits så hade jag ändå inte kunnat vara med om jag förstod rätt när jag och pappan pratade, tyvärr..

Har fått äntligen fått min lånemobil så den ligger på laddning och jag ska försöka mig på den där saken. Kan ju i alla fall ändra språket till engelska och sen ska det nog gå bra :) Känns ändå bra att man har klarat sig utan mobil i ca 3-4 veckor. Men det är skönt att ha en nu för det underlättar så mycket!

buenas noches

RSS 2.0