new header

I made a new header, just quickly thought that it should be more updated so its pictures i have been taking here in Spain! :) I like som changing and hope you like the new header! :)
Couldnt go to the park with the kids today since it started to rain A LOT just when we steped out of the door.. So in and play again instead..
Need to get dressed now, just taken a shower and im going to Mika for lunch :)

Here is the old header;


And the new;


Wanted to have the same idea with the pictures, but update :)

Besitos

fotos de Sanxenxo

As you know we went to Galicia, Sanxenxo and had a great time there! :)
Some update for you that doesnt remember what i wrote before..
We went to Sanxenxo with car on the 15th and arrived at the afternoon. The father, I and the kids went to the beach and we saw 3 dolphins, which i think was quite cool :)
We had 3 days with sun and really nice weather so we spend a lot of time at the beach, sunbathin, playing..
One day in Pontevedra with rain but it was a nice day even though it was raining. We was looking around in the city, takin photos, shopping and had a great lunch before we had to run to the car because of the rain..
Then we went back to Gijon at the 20th of april.

So here comes the photos;

en la playa

yo y cata en la playa


en Pontevedra..


En Pontevedra :)

Have a nice weekend all! :)

el viernes

Så har redan en jobbvecka gått tänkte jag säga men det fattas fortfarande än dag dock.. haha jaja det är i alla fall fredag vilket känns bra!
Har haft en bra dag med barnen de har varit väldigt glada och snälla idag. Haft spanskalektion vilket var ett bra tag sedan på grund av lov och så vidare. Men det avr kul att vara tillbaka i skolan igen :P
Lite mindre jobb idag då dottern blev hämtad av sin faster på kvällen från skolan, för att sedan följa med henne hem. Hon är fortfarande kvar där, så sonen och jag hade ja vi säger kvällen för det är det för oss svenskar, här eftermiddagen, från 18-20.30 för oss själva. Vi åt merienda, klädde oss och gick till parken och lekte. Vilket han tröttnade på så då tog vi en promenad utmed floden, kollade fiskar och jag lät honom gå ensam vilket gick förvånansvärt bra :) men sen gick vi en sväng på strandpromenaden och då blev det vagnen för honom. Var dock väldigt blåsigt så vi gick inte så värst långt.


Think Im gonna write some in english as well now, because "my mother" have showed interest in reading my blog and she doesnt understand swedish.
So, my day has been really nice with the kids and they have been really happy and nice!
Was going with Mika to Oviedo tomorrow but had to change that plan because she has to work later then usually tomorrow, so next saturday instead. Doesnt matter, and we are going to make some nice lunch together, think we are gonna go for 3 plates :) Lets hope we have some inspiration tomorrow ;) Dont know the rest of the plans for tomorrow but i know that we are going out for party at night! But before meeting Mika im going to work as usual, and i think we are going to the park, which i like, hope for good weather tomorrow!

torsdag

Sitter inne trots att solen skiner hua.. men har vart ute och solat en sväng på förmiddagen.
Har kommit på att det här med sömn är ett mysterium, det spelar egentligen ingen roll när jag somnar på kvällen för samma trötthet infinner sig på morgonen i alla fall när klockan ringer haha. Okej jag är inte trött varje morgon vissa morgnar vaknar man ju med den där energin och typ hoppar upp ur sängen, eller? haha
Annars efter jobbet på morgonen så kom Mika och vi tog en långpromenad, satt en stund och vilade på en bänk vid stranden, sen gick vi och hämtade hennes stövel som blivit lagad samt köpte lunch på Alimerka för att äta i parken och samtidigt njuta av solen :) Efter lunch postade jag ett paket till en underbar vän i Sverige!! Sen en promenad upp till Mika, hon bytte om en kaffe sen åkte hon iväg på engelskalektion och jag gick till Lidl för att handla frukt. Hemma tog jag en dusch, har skrivit ihop lite nödvändiga saker vid datorn, pratat lite med mamman... Visade sig att jag inte skulle till dansen idag :( Utan det blir parken med de båda som alla andra dagar typ. Lite segt och främst för att sonen typ rymmer hela tiden haha. man får göra det bästa av allt!
Är himla glad att jag kom till den här familjen och kommer bli grymt tråkigt när jag måste lämna dem!!
Har blivit väldigt dålig på att ta med kameran, vet ju själv att jag föredrar bloggar med bilder. Så ja det får helt enkelt bli en gammal bild då. Och visst är min rubrik så himla bra, inspirationen spirar ;)


babysit

Så var onsdagen över och det har varit växlande väder.. :/ Började med en molning morgon för att sedan bli varmt och soligt från lunch och en bit in på eftermiddagen/kvällen för att sedan bli kallare och molnigt igen och slutade med solsken..
Satt och pratade en stund med Mika på stranden innan lunchpasset samt var på posten en sväng för att hämta ut hennes paket som hon fått från Sverige.
När jag hämtade dottern i skolan kom morfarn förbi och ville hälsa på henne och såklart pratade jag lite med honom men han är en av de svåraste här att förstå och jag tror knappt han förstår mig men det går ändå haha.
Efter lunch tog jag en lång promenad då det var skönt väder :D Fixade även lite på rummet, behövs ju städas ibland.
Ikväll är jag barnvakt så blir väl en film tills jag vet att barnen sover ordentligt, sen kan jag somna lite ytligt, måste ju ändå höra om de vaknar eller så innan föräldrarna är hemma igen då kan jag gå ner i min djupsömn hahah! Nej ska nog kolla fotbollen klart istället, barca-madrid :)

tillbaka till rutinerna

Nu är allt som vanligt igen.. barnens lov är över vilket innebär att jag jobbar som vanligt. Är väl helt okej dock jag gillar hur jag jobbar :) Dagen började grått men framåt eftermiddagen kikade solen fram och vart sol och varmt hela eftermiddagen och är fortfarande =)=) Dottern och jag gick till dansen efter hennes skola, jag satt ute i solen och läste medan jag väntade. Dock är det bara torsdag kvar sen har hon ingen mer dans utan ska simma med pappan istället.. Vilket jag tror skulle innebära att jag kommer spendera mer tid med sonen två dagar i veckan, men det kan bli bra :)
Ska nog ta en promenad utmed stranden ikväll efter att jag ätit är så skönt ute och motion är ju aldrig fel :)
KRAm

choklad

Usch har suttit och läst chokladbloggar och sett ett avsnitt där de tillverkade choklad i alla dess olika former och massa konditorigrejer men måste sluta nu för får ju värsta cravingsen. Älskar choklad men det blir det inget av ikväll och det är ju bara dumt att sitta och läska mig själv med massa fina bilder och annat hahah så nu blir det bachelorette istället! Sen sömn och imon väntas jobb på förmiddagen och vidare ännu inga planer mer än att dagen spenderas med Mika och Susie! :)

semesterbilder..


Vår lägenhet, soffan och utgång till balkongen..


utsikten från balkongen.. havet där en bit bort. Jag och dottern hade dörr ut till balkongen så vi kunde njta av morgonsol =)


la playa, härlig fin sandstrand med iskallt hav..

Hade inte så många roliga bilder, familjen tog mycket bilder med deras systemkamera som jag hoppas få sedan så då kanske det kommer upp fler här, om det nu finns intresse såklart!

Annars då, ja barnen har ju lov så lite annorlunda jobbtider, jobbar som jag brukar göra på lördagar plus några timmar på kvällen, funkar bra tycker jag. idag har det dock inte blivit så mycket jobb. Regn ute så vi vart inne på förmiddagen och nu är dottern hos fastern så jag har inte så mkt att göra då sonen är med mamman just nu.. Får välla se helt enkelt! Har hunnit med en lunch med Susie och Mika, trevlans och gott. Blev kyckling och sen en kaffe på maten eller te för den engelska tjejen! ;) Lite klädval och snack senare vart det dags att gå hemåt för min del. De ska ut ikväll men jag hoppar det då jag jobbar imorgon.
Ska även bakas lite med dottern någon dag framöver eller nästa vecka vilket jag ser fram emot då jag älskar detta och även dottern verkar tycka om det väldigt mycket! =) Har även fått i uppdrag att göra något svenskt alltså mat, hade svårt att komma på något men bestämde mig för smörgåstårta, vilket kanske inte alls är svenskt ingen aning men de har aldrig ätit det i alla fall, så vi får hoppas att jag lyckas. Finns ju inte exakt de grejerna jag skulle användt om jag var i Sverige men det ska nog gå bra!
Har ni fler ideer kan ni väl lägga en kommentar, typ speciella svenska saker man kan göra.. (inte köttbullar, det äter de redan haha, fast inte på svenskt vis dock men iaf)

Just det är ju påsk också, så GLAD PÅSK då :)

back in gijon (ayer)

Hemma igår kväll efter ca en veckas semester i Galicien. Underbart väder de tre första dagarna med över 25°C och strålande sol. Såklart blev det stranden, dock inget bad i havet för min del då det var iskallt, men dottern tog sig ett dopp i alla fall. Vi bodde på ett lägenhetshotell som var fräscht och mysigt. Jag delade rum med dottern, lite skeptisk till att börja med men det visade sig vara i onödan för det gick väldigt bra :)
Första kvällen gick jag, barnen och pappan ner till stranden för att kolla läget lite sådär, sprang runt och lete sen satte jag mig och kollade ut över havet och njöt och vad får jag se om inte tre delfiner som kommer hoppandes :) Härlig känsla och kul att få se!
Fredagen spenderades som sagt på stranden, plockades snäckor, fångades krabbor och solades, eftermiddagen spenderades vid poolen och juacuzzin.
Lördagen såg väl i stort sett ut som fredagen..
Söndagen också.. Tog mig en promenad söndag kväll och vart sjukt mycket folk ute. Trevligt. Sen efter promenaden blev det lite jobb, barnvakt då föräldrarna ville gå ut efter middagen på kvällen.
På måndagen vart det lite molningt under morgonen men vi bestämde stranden i alla fall vilket vi gjorde rätt i för solen kom fram =) Dottern och mamman plockade krabbor, snäckor och sjöstjärnor och även tror det heter sjöborrar, de där runda sakerna med typ taggar, strunt samma, de togs hem till lunchen i alla fall, men jag lite feg, smakade inte.. Poolen på eftermiddagen och en promenad på kvällen.
Tisdagen åkte vi till en större stad, Pontevedra för att som de säger här, da una vuelta, typ ta en sväng. Mysig stad med gammal arkitektur. togs massa kort, kollades affärer och parker, torg... Sen blev det lunch och vi åt menu del dia, vilket innebär att man får välja på några förätter, några varmrätter och efterrätt. Jag åt tonfisksallad, kyckling med örter, pommes och ägg samt flan de chocolate. För mycket mat men oh så gott! Mätta och nöjda begav vi oss ut i regnet som nu öste ner. Vi sprang till bilen och väl där rann det av vatten från oss haha. Så tillbaka till Sanxenxo för en liten siesta. Vi tog sedan med dottern till ludoteca typ lekland och mamman och jag gick en promenad medan hon lekte. Har bra kontakt med mamman och hon är lätt att prata med! Tycker om hela familjen som är väldigt lätta att leva med. Har väl sagt det förr! Efter den här resan känns det som om jag kommit dem än närmre :)
Så onsdagen då, åkte väl från hotellet 11.30 stannade i en närliggande stad/by för att leka i en park samt ta en kaffe sen bar det av mot Asturias igen. Efter ännu ett stopp var vi sedan hemma runt klockan sju på kvällen. Vart en himla mysig och trevlig semester med familjen! =)


HAr inte lagt in bilder ännu så det kommer senare..
BESITOS

Sanxenxo

Packat och klart, japp! :) dock är vi inte redo att åka än på ett tag skulle jag tro. blir väl om någon timme och då åker vi mot Sanxenxo. ska bli spännande det här.
Jag kommer inte att ta med datorn så, ingen uppdatering här på ett tag utan blir när jag kommer hem igen.
Vi är alltså borta 15-20 april.
kort inlägg men men
Ha en mysig och rolig helg kramkram

=)

Vaknade pigg och glad, morgonen med sonen gick fint och även sysslorna! =) Efter frukost och fix mötte jag Mika. Blev en sväng till bibblan där jag lånade mig en bok, vi ska ju åka till södra galicien imorgon och kände att behövdes en bok så blev ännu en av paulo coehlo, får se hur den är men förväntar mig en bra, intressant bok. Efter det besökte vi den nyöppnade kinaaffären, införskaffades en parfym och ett par solisar, Mika köpte på sig nagellack, solisar och annat smått och gott. Alimerka för att inhandla lunch och middag till ikväll. Lunchen bestod av; sallad, tomat, morötter, tonfisk, kikärtor och bröd, mumsigt och mättande! Så hem till mig för att fixa iordning salladen och sen blev det stranden =) =) Riktigt skönt, lite bris och soligt. åt lunchen på stranden, stekte och skrattade massa haha :) hanns även med en kaffe innan det var dags att bege sig hemåt då Mika börjar jobba lite tidigare än vad jag gör.
Så nu har jag hunnit med att prata med dottern, när jag kommer hem är det som om vi inte setts på flera veckor ibland så då går munnen på sötungen :) sen en dusch samt att plocka fram lite kläder och så till resan.. Svårt att packa som alltid, vi ska ju ändå vara borta 6 dagar så lär ju gå åt lite kläder. Jag ska nog lyckas. Kollade vädret och de tre första dagarna lovade runt 24° och sol!! :) Sen lite mulet men det kan ju ändras!
Eftermiddagen bjuder på jobb och vi ska till dansen och sen blir det väl parken som vanligt.
Ikväll går jag över till Mika och vi fixar lite käk, hon sitter barnvakt ikväll så hon får väl jobba lite också!
Hoppas alla har det toppen! KRAM

LILLEBRORSAN

OJojojoj min lillebror fyller hela 18 år idag den 13 april! Han börjar bli stor den där grabben och gammal, fast vänta det innebär ju att jag är ännu äldre aja nej han är gammal nu lillgrabben!
Men i alla fall ett bamse grattis till dig älskade bror! JAg hoppas att du har haft en bra dag och en mysig kväll med godsaker!





Nu trodde du allt att jag hade glömt din lilla födelsedag va, hebbe? Men nej då du kan vara lugn klart du också ska nämnas i min blogg!!! ;) KRAM <3


Annars så, har fått jobba lite extra idag, lite synd eftersom det innebar att jag avrt tvungen att vara inne. Det vr under sonens siesta och då han sover så måste ju vara inne hos honom. Har vart sol och fint men det kommer väl fler dagar då jag kan ta vara på vädret! =)

ELLEN BREHMER







Min älskade vän Ellen fyller hela 20 år idag!! =) Så stort GRATTIS till dig gumman! Jag hoppas du får en bra dag och firar ordentligt! Jag är ledsen att jag inte är hemma och kan fira med dig, men hörru det tar vi igen när vi ses! Puss på dig sötnöt och stor kram från espana <3

det rullar på..

Skönt att vi fick en vecka med sol förra veckan för nu är det grått och regnigt igen.. Hoppas på att det blir lite bättre snart igen. Det är i alla fall inte superkallt så det är väl ngt bra :)
Jobbet är som vanligt, har inte hänt något särskilt..

Susies syster är här så vi träffade dem för en kaffe i förmiddags och ska även ses ikväll och gå till vårt orange ställe, mys! :)
Annars hade jag tänkt få iordning lite på rummet, ta en dusch och kanske kolla bachelorette innan det är dags för jobb igen..

en händelserik lördag

Hade en mycket bra dag igår, dagen var lång men endå gick tiden så sjukt fort. Vi hann med att göra massa saker och ja en väldigt trevlig dag helt enkelt.
Kan börja med att säga att i fredags så fick jag dottern att äta frukt!! Känner mig lagom stolt, okej hon fick kväljningar och hon åt inte alls mycket sög väl mest i sig juicen från apelsinen men i alla fall. Och eftersom hon åt frukt så ville hennes mamma ge henne en belöning som hon då fick igår..
Vi började med att leka inne en stund, byggde en liten bur till hennes gosekanin :P Så kom ju morfarn en stund och han hade med sig lite presenter, jag fick ett lejon :P Så kom då belöningen vilket var att gå till stranden och leka och jag var ju inte precis sen att nappa på den idén! Så jag och barnen gick dit, dottern fiskade och fångade kräftor medan sonen och jag lekte i sanden och han sprang omkring i vattnet :)
vart ju tvungen att känna på det kalla vattnet...
Så kom pappan och tog över när jag slutade så jag gick och mötte Mika för lite picknick i det härliga vädret. Sen drog vi till café där vi träffade på lite spanska vänner, så satt och pratade med dem en stund, trevligt! Gick en runda på strandpromenaden, solade gick till ännu ett cafe. Så gick vi och hämtade hennes saker och köpte mat till kvällen, blev kycklingbaguette :) Sen hem till mig för mat och sen utgång. Vi hade tur med vädret och kunde gå till trapporna innan vi gick till klubbarna. På trapporna samlas massa folk och är mkt trevligt :) Hade dessutom en bra natt med mycket dans :)

Söndagen har ännu inte bjudit på särskilt mycket. Kollat vänner, gjort klart min spanska... inget intressant. Om ngn timme blir det väl en kaffe och ikväll ska vi feta oss med kebab, looking forward :)

Hoppas ni alla haft en bra helg! =)

sol=energi

Jag älskar verkligen sol och värme! Man får grymt mycket mer energi och glädje av sol och ljus! :)
Har haft spanskalektion, tagit en kaffe med Mika på ett mysigt café i solen, hämtat barnen i parken där mormorn hade dem.(Dottern har inte vart i skolan idag överhuvudtaget) Hade dem själva över lunchen och det funkade mkt bra, de åt och var glada sen kom pappan hem och då passade jag på att fixa lite på mitt rum innan jag gick ut för att sätta mig en stund vid stranden och få lite färg. Satte mig på ett ställe först men där fick man tydligen inte sitta, kom fram en gubbe och sa att det minsann vart väldigt farligt att sitta där.. haha. Skönt i alla fall ute i solen. Har vart hemma en stund, gjort mina läxor (en del) uppdaterar er och snart ska jag väl ta och jobba lite! Ingen barnvakt ikväll så blir filmmys hemma hos Mika, som sitter barnvakt.



Gårdagen även den en mkt skön dag och man ser till vädret. Lite fönstershopping och presenter inhandlades på förmiddagen, samt en lunch ute i parken med Mika (såklart :P ) Under eftermiddagen drabbades jag av jobbig huvudvärk, tror jag druckit för lite vatten helt enkelt. Men hämtade dottern i skolan och vi gick till dansen, vilket hon igår gjorde utan endaste diskussion, är nämligen så att hon egentligen inte gillar dansen men igår gick det finfint! =) När jag väntade på att den skulle ta slut, ringde mamma :) kul att prata med henne <3 satt sen ute i solen och väntade :) Efter dansen en sväng i parken där dottern träffade lite vänner att leka med, som vi sedan tog sällskap med hem. Pratade med en jättetrevlig mamma och ja språket går, jag förstår rätt bra sen att jag kanske svarar lite lustig får de väl tåla, jag tror de förstår mig i alla fall. Även en pappa och hans son tog sällskap med oss hemåt. När vi kom hem kände jag mig lite låg men men. På kvällen blev det lite dans innan det var dags för sömn...


vardagssysslor

De är avklarade och det känns bra. Idag jobb sen en lång promenad i solen men mina fötter är inte mina vänner just nu så blev ändå inte så lång promenad som jag ville.. Blåsor är inget kul :/ När jag kom hem stod det städning, tvättning och byta sängkläder på schemat. Efter det en dusch och här är jag nu, fräsch och härlig :P Är grymt hungrig men måste hålla mig ett tag till, ska snart hämta dottern och när vi kommer hem då blir det lunch!! =)
Eftermiddagen har inga planer, får se vad jag känner för helt enkelt! Ikväll ska jag och Mika ta en kaffe på ngt mysigt café vid stranden..


bilduppdatering


utgång i lördags :) urtråkigt väder då det ösregnade på väg in till centrum men vi hade en kul kväll i alla fall. Lite regn är ju inte hela världen liksom :P


hemma hos mig innan vi mötte de andra..


på söndagen blev det en sväng utmed stranden. Varmt och härligt med massa folk. Såg sedan solen gå ner och efter det gick vi för att köpa lite food! =)


idag på förmiddagen blev det häng och solning på stranden och vi köpte med oss lite jordgubar att mumsa på =)
Eftermiddagen bjöd på en promenad och lite mer sol samt jobb så klart och nu ikväll blir det en till promenix :)
Annars har dagarna rullat på som vanligt, det märks att det blir varmare och går mot sommaren vilket är underbart! Jobbet funkar bra och jag trivs som firren i havet! :)

en liten bildbomb kanske ?

EL JUEVES

Igår en picknick i Begona med Mika :) bytte ut empanadillasen och tog med kött denna gång, succe så blir fler gånger..


fick mig en liten ful bränna av en hel dag i solen..

EL VIERNES
Daen började som vanligt med jobb och sen gick jag till spanskan. Hade sjuka problem med verben idag men man får hoppas det bara var en dålig dag.. Efter spanskan gick jag och Mika till stranden för att sola lite :) Jätteskönt och varmt! Hade lite extrajobb idag då mamman och mormorn skulle iväg till en annan stad för ett viktigt ärende, så hämtade upp sonen och så gick vi och hämtade dottern i skolan och åt sedan lunch tillsammans. Eftersom mamman nu inte var hemma så innebar det även att jag var tvungen att stanna hemma tills pappan lämnat dottern i skolan, men sen smet jag ut i solen igen, underbart! Satte mig på en bänk på strandpromenaden och njöt med musik i öronen! :) Så mitt ansikte just nu har väl samma färg som ja en tomat, brandbil, kräfta.. ja ni fattar! förhoppningsvis har det lagt sig lite till imon..
När jag sedan hämtat dottern i skolan på em blev det parken, hon lekte med sina vänner så jag kunde vara rätt passiv. Sen kom sonen och pappan och det åts mellanmål innan pappan gick och vi fortsatte leka i parken tills klockan blev ca kvart över åtta. Fick sällskap med en pappa och hans son på vägen hem också..
Nu har jag gjort spanska läxan för helgen (nästan), duschat, ätit för mkt mat och fortsätter ändå med torkat frukt (man är väl dum ibland) ska kolla lite tv och ja sitter barnvakt ikväll så se till att de sover tryggt tills föräldrarna kommer hem igen!


SOLSOLSOL vi hade 27°C idag! =)


tänkte att mina ben kunde få blända lite glada männsikor som gick förbi..


på strandpromenaden.


njuter av solen :)


mitt snacks för ikväll..

BESINOS

RSS 2.0